INFONET-468X60-BANNER

Počela gradnja najveće pasivne poslovne zgrade u Belgiji

14.07.2015. | Arch Daily

Izgradnja poslovne zgrade Herman Teirlinch - zgrade Flamanske vlade koja će biti najveća pasivna zgrada u Belgiji je nedavno počela. Smeštena duž kanala u centru Brisela, zgrada mešovite namene sa površinom od 66,500 metara kvadratnih će transformisati okolno područje u visoko kvalitetno zeleno urbano područje.

Održiva struktura je projektovana od strane arhitekata iz biroa Neutelings Riedijk Architects, a završena je sa prohodnim krovnim baštama.

Zgrada mešovite namene će biti izgrađena na jednoj od poslednjih razvojnih lokacija u gradu, oblasti koja je lako dostupna putem javnog prevoza, a karakteriše je istorijski šarm. Arhitekte su projektovale većinom nisku strukturu sa samo šest slojeva koji održavaju ljudsku meru zgrade i stilski odnos sa okolnim urbanim tkivom.

Kako bi izbegli monolitni izgled, arhitekte su oduzele volumene iz celokupne mase zgrade kako bi napravili prostore za javne površine i dodali 60 metara visok vertikalni akcenat koji daje zgradi prepoznatljivu siluetu.

Zgrada je organizovana oko pokrivene unutrašnje ulice koja prolazi kroz celu zgradu i povezuje restorane, izložbene prostore, podzemne parkinge, auditorijume i recepcije. Kancelarije se nalaze na gornjim spratovima i smeštene su oko četiri velike unutrašnje zimske bašte.

Staklo okružuje ove zimske bašte i zajedno sa brojnim prozorima i svetlarnicima omogućava prodor obilja prirodne svetlosti u zgradu. Zgrada Herman Teirlinch će biti završena 2017. godine.

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


LAYHER
LAYHER
BEOGRAD-ZEMUN
www.layher.rs

DOKA SERB
DOKA SERB
PEĆINCI-ŠIMANOVCI
www.doka.com

TUPLEX SRB
TUPLEX SRB
BEOGRAD-ZEMUN
www.tuplex.rs

EURO TERMIK
EURO TERMIK
KRALJEVO-VRDILA
www.eurotermik.rs

MERIS
MERIS
BEOGRAD-PALILULA
www.meris.rs

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;