INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Hotel od malih kapsula na obali Sene u Parizu

15.12.2014. | Dezeen

Ukoliko vam nije problem da zamenite nekoliko kvadratnih metara za zaista neverovatne poglede, dopašće vam se šta je arhitektonski biro MenoMenoPiu Architects zamislio duž obala reke Sene u Parizu.

U pokušaju da stvore više centralizovani kratkoročni smeštaj za turiste i stanovnike, pariski arhitektonski biro je predvideo izgradnu „EauBERGE“ hotela od kapsula - niz sitnih kapsula koje imaju ulogu hotelskih soba u centru Pariza. Predložene strukture nalik kabinama su povišene na platformama i pružaju poglede prema poznatim turističkim destinacijama poput Sene i katedrale Notr Dam. 

 

Dizajn arhitekonskog biroa MenoMenoPiu Architects za hotel od malih kapsula je bio inspirisan strukturama i oblicima barakama prodavaca knjiga duž pariskih obala, kao i prostorno-efikasnim hotelima kapsulama u Japanu.

Kao rezultat toga, konceptualni hotelski dizajn je napravljen od niza sitnih, povišenih i ugaonih soba stvorenih sa jednostavnom siluetom kako bi se minimizirao njihov vizuelni uticaj. Svaka hotelska soba nudi minimalnu opremu i nameštaj, kao i taman toliko prostora za jedan krevet (bračni ili običan). Kupatilo je prikačeno kao odvojena jedinica.

„Kao i drugi evropski gradovi poput Rima, Vencije, ili Barselone, Pariz rizikuje da postane grad muzej“, kažu iz biroa MenoMenoPiu Architects. „Porast broja turista u glavnom gradu Francuske izaziva paniku i takođe dovodi do postepene decentralizacije od Parižana.“

Međutim, izgradnjom kratkoročnog smeštaja duž rečnih obala Sene, arhitekte se nadaju da će usporiti taj proces decentralizacije. Osiguran koridor duž reke bi pružao korisnicima hotela i osoblju privatni pristup hotelskim kapsulama.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;