INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Maleni stan od 8 kvadrata u Parizu se transformiše poput švajcarskog noža (video)

08.12.2014. | Gradjevinarstvo.rs

Da li ste spremni da vidite ozbljno upravljanje sa prostorom? Francuski arhitektonski biro Kikoto je renovirao ovaj maleni stan od 8 (i rečima: osam) metara kvadratnih u minimalistički dom koji se transformiše prema potrebama stanara. Plakari, kreveti, stolovi, pa čak i biblioteka su efikasno upakovani u jednu strukturu i iskaču nalik različitim delovima jednog švajcarskog noža!

Prostor je smešten na gornjem nivou ispod krova stare zgrade nastale tokom Osmanizacije Pariza (veliki projekat urbanog preuređenja Pariza sredinom 19. veka vođen od strane Žorž-Ežen Osmana). Prvobitno projektovana kao devojačka soba, ovaj i mnogi slični mali kuci često gube svoj smisao i bivaju pretvoreni u tavanske prostore i magacine ili se ne koriste.

Projektanti su zamislili mali prostor koji nudi sve uobičajene sadržaje koji se mogu naći u prostranom stanu. Nameštaj, bela tehnika, ormari na izvlačenje, kao i sve ostalo u stanu što vam treba je spakovano u modularnoj strukturi nalik ormaru koja uključuje krevet, prostor za skladištenje, sto, stolice, garderober, pa čak i čajnu kuhinju i mali toalet.

Sve ovo je u potpunosti integrisano u strukturu, čiji moduli mogu da se otvaraju i zatvaju u skladu sa potrebama stanara. Dizaj je inspirisan sa multifunkcionalnošću švajcarskog vojnog noža. Više o ovom jedinstvenom stanu pogledajte u video snimku ispod:

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;