Zelena zavesa arhitektonskog biroa u Japanu

23.07.2014. | Arch Daily

Arhitektonski biro Hideo Kumaki Architect je projektovao ovu zelenu zavesu koji štiti unutrašnjost objekta u toku letnjih dana i stvaranje zaštićene trpezarije spolja.

Njena primarna uloga je sprečavanje pregrevanja prostora tokom leta i omogućavanje strujanje hladnijeg vazduha kroz ceo prekriven prostor i u unutrašnjost kuće. Sekundrana uloga je estetske prirode, sa zavesom koja obogaćuje prostor i omogućava korisnicima neposredni dodir sa prirodom.

Ukupna površina pod zavesom je 130 kvadratnih metara. Ovako nameštena zavesa, smanjuje temperaturu tokom letnjih meseci i za do 10 stepeni Celuzijusa. Na ovaj način je smanjena potrošnja električne energije jer se ne koristi klima uređaj.

Ispod samog elementa zasenčenja se nalazi prostor koji se koristi kao letnja trpezarija. Pored toga, ovaj prostor koriste i deca za igru.

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


Anketa

Da li će projekat "Beograd na vodi" značajno pokrenuti građevinarstvo u Srbiji?
Ovdašnji 23.03.2017.
Odgovor Muji: Da problem odmah personalizu...
mujo 20.03.2017.
Zasto mi ne napravimo tako nesto.
Ognjen 16.03.2017.
Poštovani,
nisu roditelji krivci. Oni ...
Vlada 13.03.2017.
Kada se ne zurim, najednostavnije mi je pre...
Monika 10.03.2017.
Strasno! Svi su mogli u vazduh da odu.