INFONET-468X60-BANNER

Kuća piramida dostojna faraona

10.10.2013. | Inhabitat

Sa ukopanim životnim prostorom, trouglastim staklenim zidovima i otvorenim planom, ova Kuća piramida spaja drevnu arhitektonsku tipologiju i modernu stambenu arhitekturu. Meksički arhitekta Huan Karlos Ramos (Juan Carlos Ramos) projektovao je Kuću piramida za konkurs koji je pozivao na projektovanje zasnovano na jednostavnoj geometriji, a njegov predlog je dostojan faraona iz modernog doba.

Kuća piramida ima staklene zidove koji nude izuzetne poglede na okolni pejzaž i omogućavaju prodor prirodne svetlosti u najdublje prostore kuće. Otvori variraju od uskih proreza do velikih staklenih ravni, i smenjuju se na način koji daje objektu dinamičan izgled koji se suprostavlja statičnom izgledu piramidalne geometrije.

Dve spavaće sobe, biblioteka, kuhinja, trpezarija, nekoliko kupatila, dnevne sobe, garaža, pa čak i studio za snimanje su raspoređeni na nekoliko nivoa ovog piramidalnog volumena. Konzolni balkon se nalazi pri vrhu zgrade između kupatila i biblioteke.

Arhitekta Ramos je koristio 3D softver za renderovanje kako bi stvorio ove foto-realistične rendere koji nam prikazuju ovu legendarnu formu. Radeći u 3D Max-u, Photoshop-u, Itoo-u, Forest-u i mnogim drugim programima, arhitekta je projektovao privatnu kuću koja dokazuje da jednostavni geometrijski oblici mogu biti raspoređeni u stambenoj arhitekturi.

Ovaj arhitektonski koncept kuće podseća na primere kao što su kaskadni tornjevi i strmi krovovi arhitektonskog biroa BIG u području jednoporodičnog stanovanja i obećava otvaranje čitavog novog poglavlja u projektovanju privatnih domova.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;