INFONET-468X60-BANNER

Neuravnoteženi hotel

20.08.2013. | Dezeen

Madridski arhitektonski biro OOIIO je projektovao ovaj hotel u obliku neujednačenog rama za fotografije koji deluje kao da je srušio u litice u blizini grada Lima u Peruu. Neuravnoteženi hotel biroa OOIIO je planiran da se izgradi na ivici litice u blizini grada Lima i trebao bi da bude u kategoriji hotela sa pet zvezdica. Hotel je projektovan tako da urami poglede na Tihi okean kao ram za fotografije.

„Hotel sa ovim karakteristikama i dimenzijama izgrađen na tradicionalan način bi bio vizuelna prepreka“, rekle su arhitekte. „Ali, zahvaljujući jedinstvenom obliku hotela, pejzaž je sada još više važniji - mi smo ga uramili!“

Neuravnotežena zgrada će potonuti u zemlju na jednom od svojih uglova, a imaće 125 soba, restorane, konferencijske sale, sale za sastanke i izložbene prostore.

Arhitekta Serđo Gomez iz biroa OOIIO izjavio je da njihov privatni latinoamerički klijent trenutno traži više pogodnu lokaciju za hotel - prvobitno je planirana lokacija bila južno od Peruanskog glavnog grada.

Nova lokacija hotela će biti odabrana na sastanku koji će biti održan u oktobru u Peruu. Arhitektonski biro OOIIO je izjavio internet portalu Dezeen da će hotel, po odobrenju, biti završen u roku od dve i po godine.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;