INFONET-468X60-BANNER

Počinje izgradnja novog dela grada Meke u Saudijskoj Arabiji

19.07.2012. | WAN

Potpisani su ugovori za novi velik urbani razvoj u Meki u Saudijskoj Arabiji. Kompanija White Sky Group | Gewers & Pudewill finalizovala je ugovor sa firmama AlFayadh Consultants i Jadwa Investment (obe firme su iz Rijada) za projektovanje novog dela grada veličine 91 hektar.

Kompanija White Sky Group | Gewers & Pudewill je berlinska firma koja je specijalno osnovana za ovaj projekat. Ona je izabrana kao prva u žestokoj konkurenciji za projektovanje novog dela grada u kojoj je čuvena arhitektonska kuća Foster + Partners bila konkurent. Studije izvodljivosti su već odražene i očekuje se da će novi deo grada obuhvatati oko 3 miliona kvadratnih metara vrhunskog građevinskog prostora mešovite namene.

Širom ogromne kvadrature biće raspoređeni nizovi hotela, stambenih prostora, tržnih centara, tehničke i medicinske infrastrukture i veliki molitveni prostori, prepuni sa otvorenim parkovima i dvorištima. Teme održivosti i novih tehnologija u mobilnosti će zauzeti svoje mesto i razvoj će se ustalasati između struktura srednje visine i nebodera.

Linkovi:

Povezani tekstovi sa portala Gradjevinarastvo.rs:

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...
Darko 14.03.2024.
Pa kad cveta mito i korupcija. Ako se to is...

;