INFONET-468X60-BANNER

Gidori: Ekstravagantno odmaralište za golfere u Saudijskoj Arabiji

13.03.2024. | Gradjevinarstvo.rs

Saudijska Arabija nastavlja sa do sada neviđenim građevinskim bumom, najavivši projekat Gidori, koji predstavlja viziju budućnosti i pretvara značajan deo pustinje u luksuzno odmaralište u kome će naročito uživati ljubitelji golfa.

Foto: Neom

Projekat Gidori biće smešten u brdima zaliva Akaba gde je u toku nekoliko velikih projekata.

Foto: Neom

Za dizajn Gidorija zaduženi su Ignacio Gomez i Lama Al Kharboush iz firme Aedas, a uključivaće 200 vila za odmor i stalno stanovanje koje će se uklopiti u okolinu. Predviđen je i hotel koji će pored 80 soba imati restorane i salone, kao i klub na plaži.

Foto: Neom

U središtu projekta je takozvani Monolit, kompleks na obali koji će sadržati 190 konzolnih stanova na čijoj spoljašnjosti će preovladavati staklo i metal. Dizajn je inspirisan okolnim stenovitim izbočinama. Osim stanova, ovde će se naći prodavnice, restorani i bašte.

Foto: Neom

Za rekreaciju je predviđen golf teren i planinarenje, a stanari i gosti kompleksa moći će da uživaju u bujnom zelenilu danju ili se opuštaju noću uz posmatranje zvezda.

Foto: Neom

Neom, u okviru koga nastaje ovaj projekat, saopštava da je predviđeno takmičenje u golfu na terenu sa 18 rupa koji se proteže kroz brda i stene. Odlikovaće ga inovativan dizajn, napredne tehnologije i divan pogled na obalu zaliva. Postojaće i golf akademija za stručne savete i treninge, a osim tradicionalne igre gosti će moći da se posvete i e-sportu.

Foto: Neom

Okolina Gidorija je odlična za planinarenje, biciklizam i šetnje, a klub na plaži će imati bogatu ponudu vodenih sportova za sve uzraste.

Foto: Neom

Najava ovog projekta dolazi nakon vesti da će Saudijska Arabija dobiti neverovatni neboder visok 2km.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;