Nemačka spremna da pomogne u infrastrukturnim projektima

09.07.2014. | Tanjug

Nemačka je spremna da učestvuje i pomogne u važnim infrastrukturnim projektima u Srbiji, rečeno je na sastanku potpredsednice vlade i ministarke građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorane Mihajlović i ambasadora Nemačke u Beogradu Hajnca Vilhelma.

Mihajlović i Vilhelm razgovarali su u Vladi Srbije o saradnji dve zemlje u oblasti saobraćaja i infrastrukture i donošenju novog Zakona o planiranju i izgradnji, objavljeno je na sajtu ministarstva. Mihajlović je zahvalila Vilhelmu na pomoći i podršci koju Nemacka pruža Srbiji u sprovodenju reformi i procesu pridruživanja EU i posebno istakla dobru saradnju sa nemačkom organizacijom GIZ na projektima energetske efikasnosti objekara.

Na sastanku je dogovoreno da se Sporazum o transportu putnika i stvari, koji je potpisan između Srbije i Nemačke, ali zbog parlamentarnih izbora nije bio ratifikovan u Skupštini Srbije, vrati u skupštinsku proceduru. Jedna od tema razgovora bilo je i usvajanje izmena u Zakonu o planiranju i izgradnji, koje se ocekuje do kraja jula.

Mihajlović je naglasila da je radna grupa koja radi na pripremi tog dokumenta u proteklom periodu usvojila neke od primedbi koje je uputila nemačka strana.

 
Share |

Komentari: 0

Vezane kategorije


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
mile 15.10.2020.
Lepsa je nasa na Slaviji.
Bojan 17.09.2020.
Rokovi su prosli...zjape rupe, tu i tamo na...
Andrea 13.09.2020.
Svidja mi se ova ideja ali ne znam koliko j...
Žilijen 09.09.2020.
Da li ima neka informacija o ovom tenderu? ...
Milan 07.09.2020.
Prave prototip koji će moći da skladišti 1k...