INFONET-468X60-BANNER

Uskoro odluka o „Tozi Marković“ – opstanak ili bankrot

29.04.2014. | RTV

U kikindskoj fabrici „Toza Marković“ u toku je stečajni postupak i radi se na popisu ukupne imovine i obaveza. Do 15. maja mora biti pripremljen ekonomsko-finansijski izveštaj, a 90 dana od pokretanja stečajnog postupka Odbor poverilaca odlučiće da li postoje realne osnove za plan reaorganizacije i oporavak AD „Toza Marković“ ili preti proglašenje bankrota.

Do pokretanja stečaja u „Tozi“ bilo je 706 zaposlenih, a prema najavama, oko 130 radnika je na spisku za konačan otkaz. Rešenja se ovih dana uručuju pre svega onim radnicima koji imaju manje od dve godine do penzije. Među njima je i Ištvan Farkaš, koji je 35 godina proveo u kikindskoj fabrici, a sada je na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje.

- Nismo ni pretpostavljali da će ovako završiti jedan gigant od fabrike. Trebalo je stvarno puno toga lošeg da se desi i uradi da bi se uništila ta fabrika – kaže za RTV Ištvan Farkaš.

Kada je pre nešto više od osam godina većinski vlasnik fabrike postala beogradska firma „ITH“ niko nije očekivao da će u 148 godina dugoj tradiciji fabrike „Toza Marković“ većinskim vlasnicima uspeti ono što su mnogi smatrali nemogućim – da fabriku dovedu na korak do bankrotstva.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;