INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Čekaju kanalizacionu mrežu devet godina (video)

09.10.2013. | RTS

Ni devet godina od potpisivanja ugovora o izgradnji kanalizacione mreže, u selu Davidovac kod Vranja radovi nisu počeli. Ni posle sklapanja ugovora sa Javnim komunalnim preduzećem "Vodovod", ništa se nije promenilo, a meštani se pribojavaju da će ugovor zastareti ukoliko do kraja godine ne počnu radovi.

Deo Davidovca ima kanalizaciju. I za onaj bliži bujanovačkoj opštini, u toku je izgradnja. Meštani su, kažu, i finansijski učestvovali u projektu, ali je 2005. godine urađeno samo dva kilometra kanalizacione mreže u starom delu sela.

- Mi smo finansirali kompletan projekat, zajedno sa selom Vrtogoš koji nas je koštao oko 800 hiljada dinara, a mi smo u Davidovcu s obzirom na to da nam se dužine poklapaju, mi smo oko 400 hiljada. I platili smo to, izvođaču smo platili još 2004. godine – kaže Gligorije Trajković iz Davidovca.

Na osnovu odobrenja Gradskog veća, 2010. godine "Direkcija za izgradnju grada Vranja" i "Vodovod" potpisali su ugovor za izgradnju 500 metara kanalizacione mreže. "Vodovod" je kupio materijal, šahtove, cevi, a radove je zaustavila grupa meštana čije kuće nisu bile obuhvaćene planom.

- Deo meštana Davidovca usprotivio se realizaciji tog projekta, odnosno bukvalno su izašli ispred građevinskih mašina koje smo mi oterali u Davidovac – kaže Živojin Mitrović, tehnički direktor Javno-komunalnog preduzeća "Vodovod" u Vranju.

Od 200 domaćinstava u selu, 34 nije priključeno na kanalizacionu mrežu.

- Radije bih umesto septičke jame da sam platio i 500 evra samo da možemo da uredno imamo kanalizaciju, jer koje je vreme danas da mi to nemamo – kaže Đorđe Krstić iz Davidovca.

Stojadin Antonić iz Davidovca kaže da plaćaju po 15, 20 evra cisternama za izvlačenje, tako da to ne mogu više, kako kaže, da izdrže. Preduzeće "Vodovod" je, u međuvremenu, napravilo nove predračune, i po njima je uvođenje kanalizacije sada skuplje za 850 hiljada dinara. Ukupna vrednost projekta je 3,5 miliona dinara, i kada budu obezbeđena celokupna sredstva, "Vodovod" će nastaviti radove.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;