Sajmovi građevinarstva, biznisa, energije i vode od 25. do 29. septembra u Budvi

24.09.2013. | E-kapija

Na Jadranskom sajmu, od 25. do 29. septembra održaće se 35. Sajam građevinarstva, 15. Sajam biznisa, 8. Sajam "Vode – vodovodi – sanitarne tehnologije" i 1. Sajam energetike. Na ovim sajamskim manifestacijama, predstaviće se direktno ili preko svojih zastupnika preko 100 učesnika iz Albanije, Austrije, Bosne i Hercegovine, Danske, Hrvatske, Italije, Kine, Makedonije, Mađaraske, Njemačke, Slovenije, Sjedinjenih Američkih Država, Srbije, Španije, Turske i Crne Gore. Ono što nas posebno raduje, jeste da će ove godine na Sajmu nastupiti 50 % novih izlagača, koji po prvi put predstavljaju svoje proizvode i usluge na našem tržištu, saopštio je Jadranski sajam Budva. Sajamske manifestacije pratiće bogat program koji će obuhvatiti stručna predavanja, prezentacije, okrugle stolove i susrete privrednih delegacija.

Prvog dana izložbe, 25. septembra sa početkom 12.00 časova, Ministarstvo ekonomije predstaviće dva projekta: "Montesol" i "Energy Wood". "Montesol" je projekat solarnog grejanja vode u Crnoj Gori, čiji je cilj da se ponudi atraktivan i održiv finansijski mehanizam za dobijanje kredita za instalaciju sistema za solarno zagrejevanje vode, a "Energy Wood" je program grejanja na biomasu za sektor domaćinstava u Crnoj Gori. Implementacija ovog programa, koji ima za cilj ostvarivanje značajnog smanjenja emisija CO2 u sektoru domaćinstva, doprineeće i razvoju tržišta sistema grejanja na biomasu.

Sednica Odbora Udruženja malih i srednjih preduzeća i preduzetnika, u organizaciji Privredne komore Crne Gore, održaće se u sredu, 25. septembra sa početkom u 14.00 časova. Istog dana u 15.30h očekuje se poseta privredne delegacije Turske, a od 15.30 planiran je susret privrednika Mađarske i Crne Gore, koji će obuhvatiti stručna predavanja i prezentacije na temu ekonomskih odnosa i mogućnosti ulaganja u Crnu Goru.

Preduzeće "Vodacom" iz Tivta predstaviće Projekat poboljšanja vodosnabdevanja i odvođenja otpadnih voda na Crnogorskom primorju, dok će u organizaciji Udruženja inženjera konsultanata Crne Gore ( ACEM ) biti održan okrugli sto "FIDIC standardi – ugovaranja – praktična iskustva iz Crne Gore i uloga PMI -a (Project management Institut)".

Na Sajmu organizovano učestvuju brojne kompanije u okviru nastupa: italijanske regije Abruzo, Privredne komore Beograda, Hrvatske gospodarske komore, Virovitičko podravske županije, Privredne komore Crne Gore, Unije poslodavaca Crne Gore.

Svečano otvaranje zakazano je za 25. septembar, sa početkom u 11h, a sajmove će otvoriti Miodrag Čanović, pomoćnik ministra ekonomije u Vladi Crne Gore. Posetu sajmu najavili su zvaničnici i privredne delegacije stranih država.

Za izuzetan nastup na Sajmu biće dodijeljeno tradicionalno priznanje Expo trophy, a posetioce očekuje nagradna igra. Radno vreme sajma je od 10 do 19h.

 
Share |

Komentari: 0

Vezane kategorije


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Goran 04.08.2020.
Dobar dan, želim da odradim izolaciju krova...
Шумадинац 03.08.2020.
Да ли заиста нема никог ко би сагледао неоп...
Maja 31.07.2020.
Molim vas za cenu izolacije penom po m2 za ...
Aco 25.07.2020.
Da se moze graditi od ove cigle pečenjara.
Daniel Zebeljan 25.07.2020.
Koristio bi penu u brodogradnji.Kome se obr...