Sajmovi građevinarstva, biznisa, energije i vode od 25. do 29. septembra u Budvi

24.09.2013. | E-kapija

Na Jadranskom sajmu, od 25. do 29. septembra održaće se 35. Sajam građevinarstva, 15. Sajam biznisa, 8. Sajam "Vode – vodovodi – sanitarne tehnologije" i 1. Sajam energetike. Na ovim sajamskim manifestacijama, predstaviće se direktno ili preko svojih zastupnika preko 100 učesnika iz Albanije, Austrije, Bosne i Hercegovine, Danske, Hrvatske, Italije, Kine, Makedonije, Mađaraske, Njemačke, Slovenije, Sjedinjenih Američkih Država, Srbije, Španije, Turske i Crne Gore. Ono što nas posebno raduje, jeste da će ove godine na Sajmu nastupiti 50 % novih izlagača, koji po prvi put predstavljaju svoje proizvode i usluge na našem tržištu, saopštio je Jadranski sajam Budva. Sajamske manifestacije pratiće bogat program koji će obuhvatiti stručna predavanja, prezentacije, okrugle stolove i susrete privrednih delegacija.

Prvog dana izložbe, 25. septembra sa početkom 12.00 časova, Ministarstvo ekonomije predstaviće dva projekta: "Montesol" i "Energy Wood". "Montesol" je projekat solarnog grejanja vode u Crnoj Gori, čiji je cilj da se ponudi atraktivan i održiv finansijski mehanizam za dobijanje kredita za instalaciju sistema za solarno zagrejevanje vode, a "Energy Wood" je program grejanja na biomasu za sektor domaćinstava u Crnoj Gori. Implementacija ovog programa, koji ima za cilj ostvarivanje značajnog smanjenja emisija CO2 u sektoru domaćinstva, doprineeće i razvoju tržišta sistema grejanja na biomasu.

Sednica Odbora Udruženja malih i srednjih preduzeća i preduzetnika, u organizaciji Privredne komore Crne Gore, održaće se u sredu, 25. septembra sa početkom u 14.00 časova. Istog dana u 15.30h očekuje se poseta privredne delegacije Turske, a od 15.30 planiran je susret privrednika Mađarske i Crne Gore, koji će obuhvatiti stručna predavanja i prezentacije na temu ekonomskih odnosa i mogućnosti ulaganja u Crnu Goru.

Preduzeće "Vodacom" iz Tivta predstaviće Projekat poboljšanja vodosnabdevanja i odvođenja otpadnih voda na Crnogorskom primorju, dok će u organizaciji Udruženja inženjera konsultanata Crne Gore ( ACEM ) biti održan okrugli sto "FIDIC standardi – ugovaranja – praktična iskustva iz Crne Gore i uloga PMI -a (Project management Institut)".

Na Sajmu organizovano učestvuju brojne kompanije u okviru nastupa: italijanske regije Abruzo, Privredne komore Beograda, Hrvatske gospodarske komore, Virovitičko podravske županije, Privredne komore Crne Gore, Unije poslodavaca Crne Gore.

Svečano otvaranje zakazano je za 25. septembar, sa početkom u 11h, a sajmove će otvoriti Miodrag Čanović, pomoćnik ministra ekonomije u Vladi Crne Gore. Posetu sajmu najavili su zvaničnici i privredne delegacije stranih država.

Za izuzetan nastup na Sajmu biće dodijeljeno tradicionalno priznanje Expo trophy, a posetioce očekuje nagradna igra. Radno vreme sajma je od 10 do 19h.

 
Share |

Komentari: 0

Vezane kategorije


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Mićo 20.11.2019.
Ko to kaže da je most graditi pored mosta j...
Invekta 18.11.2019.
Odlično rešenje, olakšava posao, a efekti s...
boki 14.11.2019.
kao prvo idealno ravnih dasaka iz paleta je...
Nemanja Rodić 05.11.2019.
Bravo,molim vas da pošaljete ekipu da okrpi...
Maja 19.10.2019.
Gde mogu da nabavim ovakav beton? I po koj...