INFONET-468X60-BANNER

Brže do dozvole za mini hidroelektrane (video)

23.09.2013. | RTS

Ministarka energetike Srbije Zorana Mihajlović izjavila je u Vrnjačkoj Banji da će procedura za dobijanje dozvola za investitore koji žele da ulažu u izgradnju mini hidroelektrana biti znatno skraćena.

- Potencijalni investitori su do sada morali da dobiju 90 dozvola, a mi pokušavamo da ih svedemo na pet kako bi se njima olakšalo da realizuju svoje projekte u oblasti izgradnje mini hidroelektrana u Srbiji – rekla je Mihajlovićeva pred otvaranje Međunarodnog energetskog foruma posvećenog vodi i energiji.

Ministarka je rekla da su do sada investitori zbog birokratije morali da na tri do četiri mesta donose istu dokumentaciju radi dobijanja dozvole.

- Prioritet države je da to ide što brže – kazala je Mihajlovićeva.

Na Četvrtom međunarodnom energetskom forumu u organizaciji Centralnoevropskog foruma za razvoj (CEDEF) je oko 300 učesnika iz devet zemalja: Italije, Rusije, Poljske, Slovenije, Makedonije, Belgije, Mađarske, Republike Srpske i Srbije.

Ministar za energetiku Republike Srpske Željko Kovačević rekao je da je CEDEF Vrnjačkoj banji izuzetna prilika da investitori zajedno sa stručnjacima iz te oblasti sagledaju perspektive investiranja u Srbiji i Republici Srpskoj. 

- Smatramo da je energetika motorni razvoj Republike Srpske – rekao je Kovačević. On je dodao da su sa njim danas na forum došli i strani investitori kako bi se uverili u mogućnosti ulaganja.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;