IZOLACIJA-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Beograd: Na petlju "Radnička" samo ko mora

21.08.2013. | Novosti

Neprekidnom smenom radnika na izgradnji petlje kraj Mosta na Adi, Radnička ulica zaista opravdava svoje ime ovog leta, a za vikend počinje asfaltiranje 300 metara njene tri saobraćajne trake u pravcu Banovog brda i Obrenovca. Nove izmene saobraćaja na toj deonici najavljene su za 23. avgust, od 22 sata, koje će trajati do ponedeljka u 16 časova.

Prolaz vozila biće moguć samo južnim vijaduktom, i to po jedna traka za svaki smer, pa treba zaobići ovu deonicu u što širem luku zbog mogućih zastoja u saobraćaju. Pristup Mostu na Adi sa petlje "Radnička" biće zatvoren za saobraćaj, kao i silazak u Radničku, a prelaz sa Novog Beograda moguć je samo sa petlje "Hipodrom".

- Više od 130 radnika već je završilo pripremne radove na delu bez saobraćaja, gde su već postavljeni i ivičnjaci za ovaj deo Radničke ulice. Od ponedeljka ujutro vozači u pravcu ka Obrenovcu će moći ponovo da koriste Radničku ulicu, kao i rampe sa kružnog toka i Mosta na Adi – kažu nam iz Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Grada Beograda.

Istovremeno radovi na izgradnji drugog, severnog vijadukta teku po planu. Preostalo je da se završe još tri polja betonske konstrukcije, što će biti gotovo početkom septembra, a zatim će uslediti i priprema za asfaltiranje. Dužina od 310 metara sa tri saobraćajne trake služiće za kretanje iz centra grada u smeru ka Banovom brdu i Obrenovcu. U toku je i izgradnja potpornog zida u Bulevaru vojvode Mišića, neposredno uz tramvajsku prugu, kao i stepenište i liftovi koji sa obe strane povezuju petlju "Radnička".

Svi radovi gotovi do kraja 2013.

Konačan završetak radova na petlji "Radnička" i dalje je planiran za kraj ove godine, a do tada vozila će se kretati kružnim tokom i rampama, kao i Radničkom ulicom i Bulevarom vojvode Mišića u sva četiri pravca – ka Obrenovcu, Novom Beogradu, Banovom brdu i ka centru grada. Za slobodno odvijanje pešačkog i biciklističkog saobraćaja biće izgrađen dovoljan broj liftova, stepeništa, trotoara i staza.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;