Doboj: Kradu i mostove

19.08.2013. | Novosti

Gotovo neverovatan podvig napravi su lopovi, odnevši čeličnu konstrukciju stubova za most, koji je trebalo da poveže obale reke Bosne u neposrednoj blizini buvlje pijace. Svoju operaciju izveli su tokom noći, ali i u prepodnevnim časovima, kada su ih na licu mesta, nakon dojave prodavaca na pijaci, zatekli inspektori Odeljenja za inspekcijske poslove grada Doboj. Intervenisala je i policija, identifikovani su kradljivci sa kamionom kojim su i ranije odvozili metalne stubove na obližnju deponiju otpada sekundarnih sirovina.

Prema nezvaničnim saznanjima, reč je o konstrukciji nekadašnjeg pontonskog mosta, koji je nakon završetka ratnog sukoba u BiH postavio EUFOR. Kada je stotinjak metara dalje od Doboja prema Modriči sagrađen betonski most sredstvima Vlade Japana, pripadnici stabilizacijskih snaga su demontirali deo mosta.

Na molbu gradonačelnika Doboja Obrena Petrovića, EUFOR je ostavio noseće stubove mosta, na koje je sredstvima iz budžeta Grad Doboj uskoro trebao postaviti pešačke staze, kojima bi za meštane prigradskih naselja Doboj Novi, Lipac i Potkamen znatno smanjio put do njihovih domova i vezu sa gradom. Međutim, lopovi su bili brži od gradskih vlasti i nakon sečenja dva od ukupno tri noseća stuba mosta, gotovo je nemoguće vratiti odsečene masivne delove metalnih stubova na ranije mesto.

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Mićo 20.11.2019.
Ko to kaže da je most graditi pored mosta j...
Invekta 18.11.2019.
Odlično rešenje, olakšava posao, a efekti s...
boki 14.11.2019.
kao prvo idealno ravnih dasaka iz paleta je...
Nemanja Rodić 05.11.2019.
Bravo,molim vas da pošaljete ekipu da okrpi...
Maja 19.10.2019.
Gde mogu da nabavim ovakav beton? I po koj...