INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Doboj: Kradu i mostove

19.08.2013. | Novosti

Gotovo neverovatan podvig napravi su lopovi, odnevši čeličnu konstrukciju stubova za most, koji je trebalo da poveže obale reke Bosne u neposrednoj blizini buvlje pijace. Svoju operaciju izveli su tokom noći, ali i u prepodnevnim časovima, kada su ih na licu mesta, nakon dojave prodavaca na pijaci, zatekli inspektori Odeljenja za inspekcijske poslove grada Doboj. Intervenisala je i policija, identifikovani su kradljivci sa kamionom kojim su i ranije odvozili metalne stubove na obližnju deponiju otpada sekundarnih sirovina.

Prema nezvaničnim saznanjima, reč je o konstrukciji nekadašnjeg pontonskog mosta, koji je nakon završetka ratnog sukoba u BiH postavio EUFOR. Kada je stotinjak metara dalje od Doboja prema Modriči sagrađen betonski most sredstvima Vlade Japana, pripadnici stabilizacijskih snaga su demontirali deo mosta.

Na molbu gradonačelnika Doboja Obrena Petrovića, EUFOR je ostavio noseće stubove mosta, na koje je sredstvima iz budžeta Grad Doboj uskoro trebao postaviti pešačke staze, kojima bi za meštane prigradskih naselja Doboj Novi, Lipac i Potkamen znatno smanjio put do njihovih domova i vezu sa gradom. Međutim, lopovi su bili brži od gradskih vlasti i nakon sečenja dva od ukupno tri noseća stuba mosta, gotovo je nemoguće vratiti odsečene masivne delove metalnih stubova na ranije mesto.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;