INFONET-468X60-BANNER

Otvorena obilaznica oko Kovilja (video)

02.08.2013. | Tanjug.biz

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i starešina manastira Kovilj Episkop jegarski Porfirije simbolično su danas otvorili  novoizgrađenu obilaznicu oko Kovilja. Vučević je tom prilikom istakao da je značaj te obilaznice višestruk, a da se pre svega ogleda u činjenici da je njome obezbeđena bolja veza između Novog Sada i opštine Titel, odnosno između mesta Kovilj i Gardinovci.

"Obilaznica je posebno značajna i za poljoprivredne proizvođače, ali i za manastir Kovilj koji je jedan od najznačajnijih duhovnih i kulturnih spomenika u Srbiji", rekao je Vučević dodajući da će izmeštanje saobraćaja doprineti boljem ambijentu za život monaha i svih koji posećuju manastir.

Gradonačelnik Novog Sada je istakao da je taj projekat podržala i Republika Srbija i izrazio nadu da će putna mreža u Srbiji biti sve bolja. Episkop jegarski Porfirija je istakao da je novi put pođednako važan za građane, za manastir Kovilj, ali i za jedinstveni rezervat prirode Koviljsko-petrovaradinski rit, koji će, kako je naglasio, sada moći da dođe do punog izražaja.

Investitor izgradnje obilaznice, koja je dugačka 4. 250 metara i široka 5,90 metara, je Javno preduzeće Putevi Srbije, a izvođač radova građevinsko preduzeće Alpine d.o.o.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;