INFONET-468X60-BANNER

Visok kvalitet domaćeg građevinskog materijala

07.05.2013. | RTV

Domaći građevinski materijali uprkos krizi u građevinskom sektoru imaju odličan kvalitet, za razliku od sumnjivih materijala iz uvoza, izjavio je generalni direktor i osnivač Brabo krovnih prozora Agapije Bojović.

Ekonomska kriza nije zaobišla ni industriju građevinskog materijala, rekao je Bojović ističući da građevinska preduzeća treba da se "prestroje" i pokušaju sama da se izbore sa posledicama i tek na kraju da razmišljaju o eventualnoj pomoći države.

"Na krizu gledam kao na elementarnu nepogodu – kada vas to zadesi morate nešto sami da preduzmete", istakao je Bojović.

Država bi, ipak, mogla da pomogne, prema njegovim rečima, tako što bi se domaći građevinski proizvodi tretirali malo bolje prilikom sprovođenja javnih nabavki.

Bojović je naglasio da razvoj industrije građevinskog materijala može u velikoj meri da doprinese srpskoj privredi i ta grana privrede izdašno da se oduži državi.

Domaće građevinarstvo je prošle godine zabeležilo pad od 25,7 odsto izvedenih radova, a proizvodnja cementa je pala za 15 odsto i taj negativni trend je nastavljen i tokom ove godine.

Sa druge strane, ministar građevine Velimir Ilić je najavio da bi u narednih desetak godina na podizanju energetske efikasnosti objekata moglo da bude uposleno oko 100.000 radnika.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;