"Trimo inženjering" počinje proizvodnju novih sendvič panela sa ispunom od poliuretana

29.05.2009. | Beta

Kompanija za proizvodnju vatrootpornih krovova i fasada "Trimo inženjering" iz Beograda najavila je da će ovih dana početi proizvodnju novog izolacionog sendvič panela za potrebe prehrambene, farmaceutske i biotehničke industrije.

- Počinjemo proizvodnju sendvič panela sa ispunom od poliuretana, a planirana proizvodnja te nove vrste panela iznosi oko 30% dosadašnje godišnje proizvodnje vatrootpornih panela na liniji, čiji je godišnji kapacitet više od milion kvadrata - rekao je direktor te kompanije Damir Kočan.

On je istakao da iako je poliuretanski panel prisutan na srpskom tržištu, "Trimov" novi proizvod, kao i paneli sa ispunom od mineralne vune koje proizvodi "Trimo inženjering", jedini su domaći paneli koji imaju sertifikat o usaglašenosti sa evropskim standardom EN 14509:2006.

- To znači da i proizvodnja i proizvodi ispunjavaju evropski standard kojim su propisani zahtevi za industrijsku proizvodnju krovnih i fasadnih sendvič panela, odnosno da su bezbedni za ljudsku upotrebu - kazao je Kočan.

Prema njegovim reccima, "Trimovi" proizvodi iz Srbije moći će da se izvoze i na tržište Evropske unije, a za početak, plan je da se paneli plasiraju na tržište zemalja Jugoistočne Evrope.

 

 
Share |

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Goran 04.08.2020.
Dobar dan, želim da odradim izolaciju krova...
Шумадинац 03.08.2020.
Да ли заиста нема никог ко би сагледао неоп...
Maja 31.07.2020.
Molim vas za cenu izolacije penom po m2 za ...
Aco 25.07.2020.
Da se moze graditi od ove cigle pečenjara.
Daniel Zebeljan 25.07.2020.
Koristio bi penu u brodogradnji.Kome se obr...