"Trimo inženjering" počinje proizvodnju novih sendvič panela sa ispunom od poliuretana

29.05.2009. | Beta

Kompanija za proizvodnju vatrootpornih krovova i fasada "Trimo inženjering" iz Beograda najavila je da će ovih dana početi proizvodnju novog izolacionog sendvič panela za potrebe prehrambene, farmaceutske i biotehničke industrije.

- Počinjemo proizvodnju sendvič panela sa ispunom od poliuretana, a planirana proizvodnja te nove vrste panela iznosi oko 30% dosadašnje godišnje proizvodnje vatrootpornih panela na liniji, čiji je godišnji kapacitet više od milion kvadrata - rekao je direktor te kompanije Damir Kočan.

On je istakao da iako je poliuretanski panel prisutan na srpskom tržištu, "Trimov" novi proizvod, kao i paneli sa ispunom od mineralne vune koje proizvodi "Trimo inženjering", jedini su domaći paneli koji imaju sertifikat o usaglašenosti sa evropskim standardom EN 14509:2006.

- To znači da i proizvodnja i proizvodi ispunjavaju evropski standard kojim su propisani zahtevi za industrijsku proizvodnju krovnih i fasadnih sendvič panela, odnosno da su bezbedni za ljudsku upotrebu - kazao je Kočan.

Prema njegovim reccima, "Trimovi" proizvodi iz Srbije moći će da se izvoze i na tržište Evropske unije, a za početak, plan je da se paneli plasiraju na tržište zemalja Jugoistočne Evrope.

 

 
Share |

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


PROMO TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Invekta 18.11.2019.
Odlično rešenje, olakšava posao, a efekti s...
boki 14.11.2019.
kao prvo idealno ravnih dasaka iz paleta je...
Nemanja Rodić 05.11.2019.
Bravo,molim vas da pošaljete ekipu da okrpi...
Maja 19.10.2019.
Gde mogu da nabavim ovakav beton? I po koj...
Milan 09.10.2019.
Da, sve je to lepo u teoriji. Međutim kao i...