Počeo "Mosbuild 2013" - Na Sajmu građevine u Moskvi 14 srpskih kompanija

03.04.2013. | E-kapija

Agencija za strana ulaganja i promociju izvoza SIEPA po peti put organizuje nastup srpskih preduzeća na najvećem i najpoznatijem sajmu iz oblasti građevinske industrije u Rusiji, Mosbuild 2013, koji se održava od 2. do 5. aprila u Moskvi.

Na nacionalnom štandu Srbije svoje proizvode i usluge predstaviće 14 kompanija i to: "Antić Kosta" (proizvodnja metalne galanterije), "Bugi Enterijeri Plus" (proizvodnja kupatilskog nameštaja), "Cini invest" (proizvodnja radijatora i električnih grejača), "Cores System" (proizvodnja sintetskih smola za industriju boja i kompozitnih materijala), "NIP Spasić" (građevinski izolacioni materijali) , "Energotehnika Južna Bačka" (proizvodnja elektroopreme i održavanje energetskih objekata), "Polymers Group" (proizvodnja nadstrešnica), "Simi" (proizvodnja fabrika betona i opreme za građevinarstvo), "FGM Marko Todorović Matox" (proizvodnja mašinskih maltera i tečnih dekorativnih fasadnih maltera), "EL-MET Sistem" (proizvodnja mašina za izradu armaturnih mreža), "Stucco Italiano" (proizvodnja završnih, dekorativnih građevinskih materijala), "Unipromet" (proizvodnja čeličnih zaštitnih ograda), "Pitura" (proizvodnja boja i lakova) i "Izolir" (proizvodnja opreme za toplovode, naftovode i gasovode).

I ove godine štand Srbije će biti u Forumu, najprometnijem paviljonu u kome pored nacionalnih štandova Nemačke i Belgije izlažu i vodeće građevinske firme, kao što su "Bayer", "Mapei", "Ursa", "Saint-Gobain". Sa preko 145.000 m2 ukupne površine i preko 100.000 posetilaca iz oblasti građevine i enterijera, "Mosbuild" spada u red pet najvećih svetskih sajmova građevinske industrije. Prošle godine svoje proizvode i usluge predstavilo je 2.298 kompanija iz 45 zemalja.

Zbog priprema za Svetsko prvenstvo u fudbalu koje će se održati 2018. godine, u svih 13 gradova koji su predloženi za održavanje takmičenja predviđeni su veliki infrastrukturni projekti, a Vlada Rusije će svake godine da izdvoji između četiri i pet milijardi evra za finansiranje velikih investicionih projekata. Očekuje se da će vrhunac investiranja biti u periodu od 2014. do 2018. godine.

I dok su građevinski radovi koji su vezani za Zimske olimpijske igre u Sočiju više lokalnog karaktera, projekti koji se tiču Svetskog prvenstva su više regionalnog karaktera i daleko sveobuhvatniji, jer se očekuju ulaganja ne samo u sportske objekte već i u izgradnju puteva, železničkih stanica, aerodroma, hotela, restorana, u čemu srpski građevinari traže svoju šansu.

 
Share |

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Bojan 17.09.2020.
Rokovi su prosli...zjape rupe, tu i tamo na...
Andrea 13.09.2020.
Svidja mi se ova ideja ali ne znam koliko j...
Žilijen 09.09.2020.
Da li ima neka informacija o ovom tenderu? ...
Milan 07.09.2020.
Prave prototip koji će moći da skladišti 1k...
Vesna 01.09.2020.
Sadasnji put Paracin-Zajecar-Negotin prolaz...