INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Opremljeni objekti za Univerzijadu

25.05.2009. | Privredni pregled

"Simpo lajn" završio je opremanje objekata za Univerzijadu. Dve nedelje pre ugovorenog roka, za samo dva i po meseca, ističu u ovom "Simpovom" zavisnom preduzeću, izrađen je i montiran nameštaj za 14 paviljona Univerzitetskog naselja u Beogradu za potrebe najveće evropske sportske manifestacije mladih.

Posao vredan više od pola milijarde dinara iznele su tri "Simpove" fabrike: Fabrika nameštaja u Vranju, Fabrika dušeka u Bujanovcu i Fabrika lameliranog nameštaja u Zubinom Potoku na Kosovu i Metohiji, uz podršku tapetarskih i drugih "Simpovih" pogona.

Hiljadu "Simpovih" radnika za 75 dana napravilo je 10 hiljada kreveta, isto toliko dušeka, 17 hiljada stolica, više od sedam i po hiljada radnih stolova, šest hiljada ormana. Obaveze "Simpo lajna" ovim nisu do kraja okončane. Posle Univerzijade tim nameštajem "Simpova" firma opremiće više studentskih domova i škola u Srbiji, kako je predviđeno ugovorom koji je početkom marta potpisala s Ministarstvom prosvete.

Fabrika u Zubinom Potoku koja je proizvela 17 hiljada stolica u natur obradi. Jedna od najvećih balkanskih fabrika nameštaja od uslojenog furnira zbog svetske ekonomske krize prvi put posle dvanaest godina ostala je bez porudžbina kupca iz Norveške "Skan sorlila". A njima je upošljavala kapacitete u prvom tromesečju. Aranžman za Univerzijadu nadomestio je taj gubitak.

 

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;