INFONET-468X60-BANNER

Sa Careve ćuprije na most preko Ade

19.05.2009. | Goran Svilar | Blic

Nadvožnjak kod Careve ćuprije jedini je saobraćajni infrastrukturni projekat čija gradnja počinje ove godine, i deo je Unutrašnjeg magistralnog poluprstena, ali i veza Banovog brda sa Bulevarom vojvode Mišića, preko Paštrovićeve ulice. Kad se podigne most preko Ade Ciganlije nadvožnjak će biti povezan sa njim, a time i Novim Beogradom.

Posao je poveren srpskom konzorcijumu „Ratko Mitrović“ – „Novkol“ – „Hidromet inžinjering“, a ugovor sa izvođačem biće potpisan za nekoliko dana. Prvi radovi počeće u julu mesecu, najavljuju u Direkciji za građevinsko zemljište i i zgradnju Beograda.

Radovi će trajati 475 dana, a nadvožnjak će se sastojati od 11 delova i isto toliko nosećih stubova. Vrednost radova je 2,1 milijarde dinara. Nadvožnjak će biti dugačak oko 660 metara, imaće po dve saobraćajne trake u oba smera, a važnost objekta vidi se iz najave da će on biti povezan sa novim mostom preko Ade Ciganlije, koji se uveliko gradi.

- Nadvožnjak će biti povezan sa petljom Radnička, koja treba da se izgradi, i sa koje će se moći pristupiti novom mostu preko Ade Ciganlije. Izvođača možemo da uvedemo u posao kad dobijemo odobrenje za izgradnju. Očekujemo da radovi počnu u julu - kaže Nenad Bajić, PR Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju.

U planu već dve godine

Plan o izgradnji nadvožnjaka kod Careve ćuprije postoji od septembra 2007. godine, ali je moralo da se sačeka usvajanje Plana detaljne regulacije za ovaj deo grada, rešenje imovinsko pravnih odnosa, a još predstoji odobrenje za radove, kažu u Direkciji za građevinsko zemljište.

Više čitajte na sajtu Blica.

 

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;