Počeo "Ecoweek" u Beogradu

29.11.2012. | E-kapija

"Ecoweek", međunarodna predavanja i radionice na temu održive gradnje i zelenog dizajna, otpočela su na dan poznat kao sajber monday (Cyber monday), 26. novembra, u Domu omladine, organizovan od strane NVO "Ecoist" i partnera, saopštio je organizator.

Sa više od 200 učesnika i predavača iz Srbije, Grčke, Crne Gore, Šri Lanke, Pakistana, Austrije, Holandije i Izraela, "Ecoweek" radionice su izazvale veliko intresovanje kod studenata i mladih profesionalaca, koji zajedno sa mentorima, rade na rešavanju konkretnih problema na raznim lokacijama u Beogradu.

Radionice se održavaju na lokacijama kao što su Privredna komora Srbije, OŠ "Drinka Pavlović" u saradnji sa Arhitektonskim fakultetom, u Zvečanskoj u saradnji sa Šumarskim fakultetom, u KC Gradu u saradnji sa Centrom Tesla, na "Arci Barci" Hostelu u saradnji sa Megatrend fakultetom, u SC "Ušće" u saradnji sa Ortlos Space Engineering i firmom "hiCAD", na Univerzitetu "Union Nikola Tesla", kao i "2wish4design" grupom.

Svi rezultati trodnevnih radionica će biti predstavljene u petak 30. novembra na Univerzitetu Megatrend, a izložiće se na prvoj "Ecoweek" izložbi u Tel Avivu u martu 2013.

"Ecoweek", inovativna inicijativa se trenutno održava u 15 zemalja sveta – Grčka, Izrael, Danska, Italija, Turska, Poljska, Kina, sa misijom da se podigne svest o principima održivosti u urbanoj sredini. Kroz "Greenhouse" platformu će se mnoštvo projekata i sprovesti u delo u toku 2013 godine u saradnji sa grupama koje su učestvovale na "Ecoweek" radionicama.

 
Share |

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Cane 02.08.2021.
To rušenje objekata ne ide nikom u prilog,p...
Jovan Vranjes 02.08.2021.
Opstina zemun nam je prodala placeve sve po...
Maki 28.07.2021.
Šta je sa nelegalnim zgradama gde investito...
Žile 28.07.2021.
Traže legalizaciju zgrada starih preko 40 g...
Predrag 24.07.2021.
Interesuje me cena po mq kako se krece