INFONET-468X60-BANNER

Nacrt plana detaljne regulacije mora na dopunu

18.10.2012. | Beta

Komisija za planove u Subotici odbacila je Nacrt plana detaljne regulacije užeg centra grada i vratila ga na dopunu, rekao je u sredu (17. oktobra 2012. godine) agenciji Beta predsednik te komisije Nebojša Janjić.

On je dodao da je, uzimajući u obzir dosadašnje primedbe građana, komisija odlučila da se plan mora vratiti na doradu. Janjić je potvrdio da je Nacrtom plana bilo predviđeno proširenje puteva u pojedinim mesnim zajednicama, što bi zahtevalo eksproprijaciju oko 1.000 objekata.

- Članovi Komisije za planove smatraju da su ovakve intervencije u najvećoj meri nepotrebne i neprimerene, imajući u vidu ambijentalne vrednosti nasleđa i urbanu matricu, realne finansijske mogućnosti, kao i potrebe grada, zbog čega će komisija vratiti plan na ispravku - rekao je Janjić.

Građani su u utorak (16. oktobra) na burnoj javnoj raspravi o Nacrtu plana generalne regulacije užeg centra grada zahtevali od Komisije za planove da odbaci taj dokument prema kojem je za rušenje predviđeno više od 1.000 kuća.

Neformalna grupa građana "Nasmeši se Subotici" je tokom vikenda delila obaveštenja građanima u kojima ih je upozorila o nameri gradskih vlasti da, prema Nacrtu regulacionog plana, poruše 1.065 kuća i izgrade višespratnice umesto njih. Pojedini građani Subotice koji su bili prisutni na jučerašnjoj javnoj raspravi o Nacrtu generalnog plana regulacije zatražili su od Nebojše Janjića da se povuče s tog mesta, jer je pod krivičnom istragom.

Janjić je bio pomoćnik bivšeg ministra za prostorno planiranje Olivera Dulića, a zajedno s njim nedavno je osumnjičen za zloupotrebu službenog položaja.

Docentkinja na Građevinskom fakultetu u Subotici Viktorija Aladžić je ispred grupe građana "Nasmeši se Subotici" kazala da je planom predviđeno rušenje "doslovno celog šireg centra grada", a građani o tome nisu bili obavešteni na adekvatan način.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;