INFONET-468X60-BANNER

JobFair 12 – Sajam poslova za studente i diplomce tehničko-tehnoloških fakulteta

16.10.2012. | Gradjevinarstvo.rs

„JobFair – Kreiraj svoju budućnost!“ je sajam poslova za studente i diplomce tehničkotehnoloških fakulteta i predstavlja najveći projekat u organizaciji Udruženja studenata tehnike Evrope – Best Beograd (engl. BEST) i Udruženja studenata elektrotehnike Evrope – Istek Beograd (engl. EESTEC). „JobFair 12 – Kreiraj svoju budućnost!“ održaće se 5. i 6. novembra 2012. godine u Zgradi tehničkih fakulteta u Beogradu, Bulevar kralja Aleksandra 73. Osmi put zaredom, članovi udruženja nastojaće da povećaju šanse sadašnjim i budućim mladim inženjerima da dođu do zaposlenja ili stručnog usavršavanja u okviru svoje struke.

Problem nezaposlenosti i neupućenosti studenata i diplomaca u potencijal naše privrede naveo je članove udruženja da, po ugledu na svoje kolege iz inostranstva, organizuju događaj koji će približiti studente, univerzitete i kompanije koje posluju u našoj zemlji. Na taj način „JobFair – Kreiraj svoju budućnost!“ smanjuje problem odlaska kvalitetnog kadra u inostranstvo, pružajući šansu našim mladim akademcima da stečeno znanje primene u nekoj od kompanija koje uspešno posluju u Srbiji.

Sajam će i ove godine biti nacionalni karakter, što znači da će zainteresovani studenti iz Niša, Novog Sada, Kragujevca i Novog Pazara imati mogućnost da ostave svoj CV i posete Sajam.

Od ove godine radi se na još jednom bitnom aspektu Sajma – društvenoj odgovornosti. Svešću o problemima sa kojima se susreću ljudi sa hendikepom, omogućeni su svi neophodni uslovi da oni prisustvuju Sajmu i potraže posao.

Kao i prethodne godine studenti će imati priliku da CV ostavljen za dane Sajma dopunjuju novim informacijama tokom cele naredne godine. Na taj način i kompanije će u svakom trenutku imati pristup aktuelnim podacima o kandidatima i imati kontinuirani uvid u njihove aktivnosti, lični i profesionalni razvoj.

Uspeh projekta pokazuju i statistike po kojima je na prošlogodišnjem Sajmu učešće uzelo 39 kompanija koje su ponudile 119 poslova, a 20 kompanija je ponudilo svoje prakse studentima. Događaj je bio propraćen od strane 50 medijskih kuća. A Sajam je posetilo preko 3500 posetilaca.

JobFair je odlična prilika za mlade ljude da nauče kako da svoje lične i profesionalne veštine na najbolji mogući način predstave poslodavcu. Vodeća PR agencija Represent Communications održaće trening „Intervju sa poslodavcem“, dok će kompanija Infostud održati trening „Kako napisati dobar CV“, koji obuhvata radionice gde će unapred prijavljeni kandidati dobiti korisne savete o mogućnostima unapređenja svoje biografije i time povećati šanse za zaposlenje. Posetioci će imati priliku da slušaju i predavanje na temu „Kako zaraditi 2000 evra za mesec dana odmah nakon završetka studija?“ koje će držati Dragan Varagić.

Takođe, na dane Sajma biće organizovane tribine i studija slučaja na kojima će studenti aktvno učestvovati. S druge strane, akademci će imati priliku da se upoznaju sa radom i planovima kompanija kroz jednočasovne prezentacije.

Tačne termine svih treninga i predavanja, kao i prijave za iste, možete pronaći na zvaničnom sajtu JobFair-a.

Na sajmu će se izmedju ostalih kompanija predstaviti i Microsoft kao globalni partner, PSTech kao srebrni pokrovitelj, zeleni pokrovitelji Grundfos i Ball Packaging, i bronzani pokrovitelji P3 communications, Fiat, Teletrader, Pamet, Nordeus, Youngculture, HP, TENT, Holcim, AVC Pro,Wurth, Nortal i Mogul.

Značaj projekta prepoznali su Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije, kao i dekani svih tehničko-tehnoloških fakulteta Univerziteta u Beogradu.

Linkovi:

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


SEEBBE2022-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;