Sledeće nedelje pregovori sa Rusima o Železari

19.09.2012. | Tanjug

Vlada Srbije će sledeće nedelje početi pregovore sa ruskim partnerom koji je zainteresovan za Železaru Smederevo, izjavio je danas ministar finansija i privrede Mlađan Dinkić.

"Ocekujemo da ćemo te pregovore okončati u kratkom roku. Stalo nam je da Železara proradi i zbog toga ćemo maksimalno ubrzati pregovore", istakao je Dinkić učestvujući u skupštinskoj raspravi.

Dinkić je naveo da je Železara strateški važan kapacitet za našu zemlju, jer u ukupnom izvozu učestvuje sa 12 odsto, a u industrijskoj proizvodnji sa pet odsto.

Ističući da se traži strateški partner koji može da investira i unapredi proizvodnju u Železari, pri čemu će država da pomogne, on je dodao da će u pregovore biti uključeni i predstavnici svih sindikata.

Dinkić je kazao da je zbog obustavljanja proizvodnje u Železari dodatno pogoršan spoljnotrgovinski bilans i deficit tekućeg računa platnog bilansa koji će do kraja godine dostići rekordnih 10 odsto bruto-domaćeg proizvoda (BDP).

Ministar je ocenio da će pokretanjem proizvodnje u Železari i proizvodnjom novog modela Fijata u Kragujevcu biti "značajno popravljeni svi bilansni podaci“.

On je kazao da je reč o dva velika kapaciteta, jer Fijat ima veliku mrežu dobavljača, a mnogo kompanija zavisi od Železare Smederevo.

 


 

 
Share |

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Katarina 18.04.2021.
Kada i gde se moze konkurisati za subvencij...
PERA 17.04.2021.
Kada I gde mogu da konkurisem
Milan 17.04.2021.
Ljudi, prvo pažljivo pročitajte vest pa ond...
Sasa 17.04.2021.
Molim vas obavestite kad je prijava za subv...
Latinka 16.04.2021.
Gde mogu da se prijavim za stolariju pošto ...