Krivična prijave protiv direktora firmi "Građevinar Balkan" i "NB- blok 64" zbog poreske utaje

22.08.2012. | Tanjug

Poreska uprava podnela je krivičnu prijavu protiv direktora privrednog društva "Građevinar Balkan" iz Beograda D.Ć. i D.R. i direktora privrednog društva "NB- blok 64" iz Beograda M.R. zbog sumnje da su utajili porez i oštetili budžet Srbije za oko 24,6 miliona dinara.

Prijava je podneta Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu, a kako je saopšteno iz Poreske uprave, D.Ć. je sa D.R. i u uz pomoć M.R. u periodu od januara 2009. do avgusta prošle godine izvršio promet nekretnina fizičkim licima u iznosu od oko 220 miliona dinara i to u gotovini.

Kako je objašnjeno, taj novac nije uplaćen na tekući račun privrednog društva, već je iskorišćen za privatne potrebe prijavljenih, a ne postoje dokazi da su ta sredstva korišćena za obavljanje delatnosti privrednog društva i zbog toga imaju tretmen uzimanja iz imovine privrednog društva.

Na taj način, kako se dodaje u saopštenju, izbegnut je obračun i plaćanje poreza na prihode od kapitala u iznosu od 24,6 miliona dinara, pa je tako budžet Srbije oštećen za taj iznos.

 
Share |

Komentari: 1

Delibašić Drago iz Sićeva 24.08.2012 12.50.52

Dugo godina sam radio u toj firmi kao čuvar, šef voznog parka i betonjerke, šef radničkog smeštaja, magacioner...To je bila firma Gradjevinar iz Kraljeva koja je negde 2001god. dolaskom u Beograd naglo počela da raste. Uvek je bila u blokadi po nekoliko godina, uvek smo platu primali na ruke, kad god je bilo moguće stanovi i posl. prostor su se prodavali za keš, primali smo robu i materijal koji nikad nisu ulazili u firmu jer je umesto nje uziman keš i.t.d. Radnici su maltretirani na različite načine jer u principu nisu imali nikakvu zaštitu. Sve je to država dozvoljavala, jer ne vidim kako je moguće da neka firma radi a račun joj je u blokadi 5 god. Nadam se da će država uvesti red i vratiti poverenje u gradjevinske firme. Inače iza tih inicijala se kriju: Dragan Ćućuzović-direktor; Dejan Radenković-vlasnik; Milovan Radovanović-direktor. Mene je pošto sam dobio otkaz zbog navodnog neispunjavanja norme, na posao vratila inspekcija i pošto sam trpeo različite vrste šikaniranja od strane gorenavedenih, pribegao sam uceni (da ću prijaviti poreskoj policiji i policiji za privredni kriminal) i tako sam uspeo da dobijem otpremninu koja mi po zakonu pripada i otišao iz firme, ali je nekoliko radnika pre mene otišlo bez otpremnine, a ovima koji su ostali se duguju plate po godinu dana, tako da su u vrlo bednoj situaciji i prinudjeni da rade sve što im se kaže nadajući se da će im plate biti isplaćene.

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Mićo 20.11.2019.
Ko to kaže da je most graditi pored mosta j...
Invekta 18.11.2019.
Odlično rešenje, olakšava posao, a efekti s...
boki 14.11.2019.
kao prvo idealno ravnih dasaka iz paleta je...
Nemanja Rodić 05.11.2019.
Bravo,molim vas da pošaljete ekipu da okrpi...
Maja 19.10.2019.
Gde mogu da nabavim ovakav beton? I po koj...