INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Krivična prijave protiv direktora firmi "Građevinar Balkan" i "NB- blok 64" zbog poreske utaje

22.08.2012. | Tanjug

Poreska uprava podnela je krivičnu prijavu protiv direktora privrednog društva "Građevinar Balkan" iz Beograda D.Ć. i D.R. i direktora privrednog društva "NB- blok 64" iz Beograda M.R. zbog sumnje da su utajili porez i oštetili budžet Srbije za oko 24,6 miliona dinara.

Prijava je podneta Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu, a kako je saopšteno iz Poreske uprave, D.Ć. je sa D.R. i u uz pomoć M.R. u periodu od januara 2009. do avgusta prošle godine izvršio promet nekretnina fizičkim licima u iznosu od oko 220 miliona dinara i to u gotovini.

Kako je objašnjeno, taj novac nije uplaćen na tekući račun privrednog društva, već je iskorišćen za privatne potrebe prijavljenih, a ne postoje dokazi da su ta sredstva korišćena za obavljanje delatnosti privrednog društva i zbog toga imaju tretmen uzimanja iz imovine privrednog društva.

Na taj način, kako se dodaje u saopštenju, izbegnut je obračun i plaćanje poreza na prihode od kapitala u iznosu od 24,6 miliona dinara, pa je tako budžet Srbije oštećen za taj iznos.

 

Komentari: 1

Delibašić Drago iz Sićeva 24.08.2012 12.50.52

Dugo godina sam radio u toj firmi kao čuvar, šef voznog parka i betonjerke, šef radničkog smeštaja, magacioner...To je bila firma Gradjevinar iz Kraljeva koja je negde 2001god. dolaskom u Beograd naglo počela da raste. Uvek je bila u blokadi po nekoliko godina, uvek smo platu primali na ruke, kad god je bilo moguće stanovi i posl. prostor su se prodavali za keš, primali smo robu i materijal koji nikad nisu ulazili u firmu jer je umesto nje uziman keš i.t.d. Radnici su maltretirani na različite načine jer u principu nisu imali nikakvu zaštitu. Sve je to država dozvoljavala, jer ne vidim kako je moguće da neka firma radi a račun joj je u blokadi 5 god. Nadam se da će država uvesti red i vratiti poverenje u gradjevinske firme. Inače iza tih inicijala se kriju: Dragan Ćućuzović-direktor; Dejan Radenković-vlasnik; Milovan Radovanović-direktor. Mene je pošto sam dobio otkaz zbog navodnog neispunjavanja norme, na posao vratila inspekcija i pošto sam trpeo različite vrste šikaniranja od strane gorenavedenih, pribegao sam uceni (da ću prijaviti poreskoj policiji i policiji za privredni kriminal) i tako sam uspeo da dobijem otpremninu koja mi po zakonu pripada i otišao iz firme, ali je nekoliko radnika pre mene otišlo bez otpremnine, a ovima koji su ostali se duguju plate po godinu dana, tako da su u vrlo bednoj situaciji i prinudjeni da rade sve što im se kaže nadajući se da će im plate biti isplaćene.

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;