INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Bulevar despota Stefana širi za dve trake

26.07.2012. | Press

Radovi će trajati do novembra, do kada će za saobraćaj biti zatvorena prilazna saobraćajnica iz pravca Ulice Dragoslava Srejovića. Pristup mostu iz Bulevara biće omogućen iz oba smera.

Radovi na izgradnji nove petlje kod Pančevačkog mosta odvijaju se planiranom dinamikom, a radnici trenutno rade na izgradnji potpornog zida za dve nove saobraćajne trake, koje će biti izgrađene uz Bulevar despota Stefana. Takođe, obavljaju se i pripremni radovi za izgradnju prilazne konstrukcije iz Ulice Dragoslava Srejovića.

Nenad Bajić iz Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda kaže da će radovi na izgradnji petlje trajati do novembra, do kada će za saobraćaj biti zatvorena prilazna konstrukcija mostu iz pravca Ulice Dragoslava Srejovića.

- Posle rušenja i uklanjanja dela konstrukcije Pančevačkog mosta, radovi su nastavljeni prema planu. Sada se izrađuje potporni zid za dve nove saobraćajne trake u dužini od 375 metara, koje će biti dograđene uz desnu stranu Bulevara despota Stefana u smeru ka Višnjici. Za samu kružnu rampu završena je izrada nasipa u dužini od 200 metara i postavljeni su ivičnjaci, a za srušeni deo prilazne saobraćajnice priprema se pobijanje šipova za stubove nove prilazne konstrukcije iz Ulice Dragoslava Srejovića. Istovremeno, radi se i na polaganju nove infrastrukture - objašnjava Bajić.

Rampa kojom će vozila sa dograđenog dela Bulevara ići na Pančevački most široka je sedam metara i ima jednu saobraćajnu i jednu zaustavnu traku, dugačka je 200 metara i najvećim delom biće izgrađena na nasipu, dok će sa mostom biti povezana prilaznom saobraćajnicom. Zbog te nove ulivne veze bilo je neophodno porušiti i zameniti prilaznu mostovsku konstrukciju u dužini od 88 metara.

- U ovom delu Bulevara despota Stefana biće izgrađeno i novo stajalište javnog prevoza, a u nastavku će biti dograđena izlazna traka za vozila koja skreću desno u Ulicu Mije Kovačevića. Duž nove saobraćajnice biće postavljena nova elektroenergetska instalacija i javna rasveta. Unutar nove kružne rampe predviđeno je ozelenjavanje prostora na površini od pola hektara - navodi Bajić.

Prema rečima Bajića, u okviru ovih radova biće izgrađena nova vodovodna i kanalizaciona mreža, dok će postojeća biti rekonstruisana.

- Do sada su postavljene kanalizacione cevi ispod kružne rampe i u delu trupa nove saobraćajnice, a u pripremi je trasa novog vodovoda ispod Bulevara despota Stefana. Dva cevovoda biće zamenjena novim, a postojeći cevovod će biti izmešten u novi trotoar na dograđenom delu Bulevara despota Stefana. Kišna kanalizacija, koja će prihvatati vode svih slivnika iz okolnih ulica, biće izgrađena u dužini od 600 metara - kaže Bajić.

Radovi će trajati do novembra, do kada će za saobraćaj biti zatvorena prilazna saobraćajnica mostu iz pravca Ulice Dragoslava Srejovića. Do kraja radova pristup Pančevačkom mostu iz Bulevara despota Stefana biće omogućen iz oba smera.

Izgradnjom petlje sprečiće se direktno ukrštanje vozila koja skreću levo iz Bulevara despota Stefana ka Pančevačkom mostu i vozila koja iz Višnjičke ulice idu ka centru grada, čime će saobraćaj u ovom delu prestonice biti rasterećen, a bezbednost povećana.

- Izgradnjom nove denivelisane raskrsnice sprečiće se dalje ukrštanje saobraćaja na levom skretanju ka Pančevačkom mostu i time povećati bezbednost svih učesnika u saobraćaju, a Bulevar despota Stefana biće slobodniji za prolazak vozila koja saobraćaju ka centru grada ili ka Višnjici - navode iz Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;