Na Vlasini planirana izgradnja smeštajnih kapaciteta i uređenje infrastrukture

17.07.2012. | Tanjug

Nova vlast u Surdulici najavila je da će ove jeseni početi izgradnja kanalizacionog prstena, sistema vodosnabdevanja, putne, elektro i komunalne infrastrukture. U drugoj fazi ambicionog projekta razvoja opštine, prema najavama, trebalo bi da budu izgrađeni smeštajni kapaciteti.

- Prema projektu, prva faza koštaće 25 mil EUR. Polovinu te sume obezbediće EU, a drugu polovinu Vlada Srbije. U drugoj fazi gradiće se smeštajni kapaciteti koji od Vlasine treba da naprave novi srpski centar planinskog i sportskog turizma – rekao je predsednik opštine Novica Tončev.

- Neiscrpni potencijali nenarušene prirode Vlasine i Vlasinskog jezera biće stup privrednog razvoja opštine Surdulica – objasnio je Tončev.

- Naša opština i jug Srbije imaju nešto što bi drugi zlatom platili. Imaju prostranstvo Vlasinske visoravni, lepotu Vlasinskog jezera, bogatstvo biljnih i životinjskih vrsta i čistu i nenarušenu prirodu, čime su rešene sve dileme o ekonomskoj budućnosti opštine.

Tončev je istakao da su sva razmišljanja, svi projekti i planovi o budućnosti Surdulice, zasnovani na konceptu turističke privrede i potencijalima kompleksa koji čine Vlasina, Čemernik i Vardenik.

- Ogromna prednost Vlasine nad svim drugim srpskim planinskim turističkim centrima jeste njeno jezero. Tu prednost koju nam je priroda podarila umećemo da iskoristimo - rekao je Tanjugu predsednik opštine.

On ističe da u mandatu ove vlasti, Vlasina i svi turistički, ugostiteljski, sportski i drugi kapaciteti koji će se tamo graditi, moraju biti briga Vlade Srbije, jer je to najmanje što država duguje i što može da uzvrati siromašnom jugu Srbije.

- Vlasina sa Vlasinskim jezerom, u narednih desetak godina, postaće jedna od najinteresantnijih turističkih destinacija u Srbiji sa velikim hotelskim i sportskim kapacitetima, koji će značajno promeniti ekonomsku kartu Surdulice, ali i juga Srbije - poručio je Tončev.

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Darko 13.05.2019.
Gondola? Zbogom Kalemegdanu u UNESCO kultur...
TikiCar 25.04.2019.
Spominje se povezivanje NBG sa Rakovicom, a...
veselnik 13.04.2019.
"Služba za urbanizam koja će okupiti 10 str...
Ljubinka 09.04.2019.
Da li se na zidove koji su krecenim prajmer...
Maks 04.04.2019.
Političari treba da shvate da se autoput, o...