Na Vlasini planirana izgradnja smeštajnih kapaciteta i uređenje infrastrukture

17.07.2012. | Tanjug

Nova vlast u Surdulici najavila je da će ove jeseni početi izgradnja kanalizacionog prstena, sistema vodosnabdevanja, putne, elektro i komunalne infrastrukture. U drugoj fazi ambicionog projekta razvoja opštine, prema najavama, trebalo bi da budu izgrađeni smeštajni kapaciteti.

- Prema projektu, prva faza koštaće 25 mil EUR. Polovinu te sume obezbediće EU, a drugu polovinu Vlada Srbije. U drugoj fazi gradiće se smeštajni kapaciteti koji od Vlasine treba da naprave novi srpski centar planinskog i sportskog turizma – rekao je predsednik opštine Novica Tončev.

- Neiscrpni potencijali nenarušene prirode Vlasine i Vlasinskog jezera biće stup privrednog razvoja opštine Surdulica – objasnio je Tončev.

- Naša opština i jug Srbije imaju nešto što bi drugi zlatom platili. Imaju prostranstvo Vlasinske visoravni, lepotu Vlasinskog jezera, bogatstvo biljnih i životinjskih vrsta i čistu i nenarušenu prirodu, čime su rešene sve dileme o ekonomskoj budućnosti opštine.

Tončev je istakao da su sva razmišljanja, svi projekti i planovi o budućnosti Surdulice, zasnovani na konceptu turističke privrede i potencijalima kompleksa koji čine Vlasina, Čemernik i Vardenik.

- Ogromna prednost Vlasine nad svim drugim srpskim planinskim turističkim centrima jeste njeno jezero. Tu prednost koju nam je priroda podarila umećemo da iskoristimo - rekao je Tanjugu predsednik opštine.

On ističe da u mandatu ove vlasti, Vlasina i svi turistički, ugostiteljski, sportski i drugi kapaciteti koji će se tamo graditi, moraju biti briga Vlade Srbije, jer je to najmanje što država duguje i što može da uzvrati siromašnom jugu Srbije.

- Vlasina sa Vlasinskim jezerom, u narednih desetak godina, postaće jedna od najinteresantnijih turističkih destinacija u Srbiji sa velikim hotelskim i sportskim kapacitetima, koji će značajno promeniti ekonomsku kartu Surdulice, ali i juga Srbije - poručio je Tončev.

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Nenad 22.10.2021.
Lepa stvarčica, ali mislim da ne može masov...
Nenad 19.10.2021.
Da li LED sijalice i creva imaju zaštitu od...
Vida 15.10.2021.
Kada će u opštini Surčin biti sproveden pro...
Đorđe 14.10.2021.
Radio bi 2 vikend kuće na Zlatiboru unutraš...
Kamenorezac 11.10.2021.
NIje poskupeo kamen, možete proveriti na sa...