INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Tehnološki park na Gradskom polju u Nišu

17.05.2012. | Južne vesti

Na jesen bi trebalo da počne izgradnja Tehnološkog parka na Gradskom polju u blizini niških tehničkih fakulteta. Tehničko-naučni kompleks na Gradskom polju trebalo bi da bude bogatiji za još jednu ustanovu. Kako je najavljeno u planu je izgradnja tehnološkog parka u kome bi se radili projekti i naučna istraživanja. Tehnološki park će obezbediti neophodnu infrastrukturu i podršku preduzećima iz oblasti visokih tehnologija.

- Tehnološki park će okupljati istraživače i kompanije iz Niša i inostranstva. To će biti nova klica za razvoj preduzetništva, za razvoj istraživačkog rada, biće ovo nova Elektronska industrija u Nišu – rekao je rektor niškog Univerziteta Miroljub Grozdanović.

Tehnološki park će imati 11.000 kvadratnih metara prostora, a prema rečima gradonačelnika Niša Miloša Simonovića već postoji interesovanje stranih kompanija.

- Ovih dana smo intenzivirali pregovore sa kompanijom Telekom o izgradnji Data centra i upravo će ta zgrada Data centra biti izgrađena u blizini ovog naučno-tehnološkog parka – kaže Simonović.

Vrednost Tehnološkog parka je 10 miliona evra koje je obezbedila Evropska investiciona banka, a vlasnici su Ministarstvo nauke, Univerzitet i grad Niš.

Povezane vesti:

 

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;