INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Tondach traži najboljeg krovopokrivača Evrope za 2012. godinu

25.04.2012. | Gradjevinarstvo.rs

Tondach, najveći proizvođač keramičkih crepova u centralnoj i jugoistočnoj Evropi, i njena rezidentna kompanija u Srbiji, „Potisje Kanjiža“, najveći proizvođač u našoj zemlji, će u godini jubileja Beogradskog sajma na svom tradicionalnom izlagačkom prostoru u hali 2 počev od 24. do 28. aprila predstaviti novitete u svojoj širokoj ponudi.

Posetiocima, a naročito stručnoj javnosti, svakako neće promaći promocija konkursa za izbor najboljeg krovopokrivača Evrope za 2012. godinu, logičan nastavak ranijih konkursa za izbor najlepših krovova pokrivenih crepovima Tondach, koji su održani 2002. i 2008. godine, a od kojih je jedan, apartmansko naselje na Zlatiboru, zvanično izabran za najlepši u Evropi.

Ovogodišnji konkurs, za razliku od ranijih, posvećen je u potpunosti struci, konkretno, zanatskom znanju i umešnosti krovopokrivanja, bez kojih, u nedostatku ili nedovoljnoj preciznosti postojećih propisa u oblasti visokogradnje, mnoge od zamisli investitora i projektanata ne bi mogle biti ostvarene. Privlačne novčane nagrade na nacionalnom i internacionalnom nivou, od kojih je glavna premija terensko vozilo VW Amarok, jednostavna procedura prijavljivanja, svakako će pobuditi interesovanje javnosti imajući naročito u vidu zahuktavanje građevinske sezone.

Hroničan nedostatak stručnih kadrova u oblasti građevinarstva, njihovu nedovoljnu informisanost o novitetima u oblasti krovopokrivanja, Tondach pokušava od 2007. godine da prevaziđe školovanjem budućih kadrova u građevinskim srednjim školama u našoj zemlji, ali i permanentnim obučavanjima aktivnih građevinskih poslenika na terenu. Ovo je jedinstvena prilika da pokažu svoje umeće.

Značajna uloga na ovogodišnjem nastupu dodeljena je i objektima pokrivenim Tondach crepom, bilo da su oni završeni, ili je njihova izgradnja u toku, a od kojih se posebno ističu: Apartmansko naselje Sveti Stefan, vinarija Zvonko Bogdan i jedan od najvećih građevinskih poduhvata u regionu: kulturnoumetnički kompleks Andrićgrad u Višegradu.

Prezentacija ovog potonjeg projekta predviđena za 25.04. u 13.00 sati na štandu Tondach. Kada je već reč o nacionalnim parkovima Zlatibor i Tara, vredno je pomenuti da će novitet koji će biti predstavljen na sajmu, keramički crep pod nazivom „Stari grad“ koji inače konkuriše za laskavo stručno priznanje sajma -„Nova vizura“, najverovatnije ulepšati krovove na postojećim objektima „Mećavnik“ a i na ostalim objektima čija se izgradnja planira na Mokroj Gori.

Tokom narednih sajamskih dana, Tondach, prvi i za sada jedini privilegovani korisnik „EKO ZNAKA“ u oblasti građevinarstva u našoj zemlji, prikazaće pored dela svoje ponude od 26 standardnih boja raznih keramičkih crepova i njihove mogućnosti primene ne samo na ravnim već i na sferičnim krovnim površinama.

Značajna pažnja posvećena je i dodatnoj opremi za kompletiranje krovnih sistema, jer informacije sa terena upozoravaju da zastareli građevinski fond naše zemlje neće još dugo odolevati klimatskim promenama kojima je izložen, a o njegovoj energetskoj efikasnosti da i ne govorimo.

U Tondach-u već odavno ukazuju na taj alarmantni problem, gotova konkretna rešenja za njega već postoje, samo država, odnosno resorna ministarstva, trebaju da stvore pogodan ambijent za njihovu realizaciju. Imajući u vidu da se i u mnogo bogatijim i razvijenijim državama značajan deo građevinskih aktivnosti u oblasti stanogradnje odnosi na sanacije i rekonstrukcije, poboljšanje energetskih karakteristika objekata, moguće je zaključiti da je ekonomičnost keramičkog crepa iskazana u njegovoj trajnosti i ceni koja je manja od 1% kvadratnog metra izgrađenog stambenog prostora prednost koja će buduće investitore opredeliti za ovaj proizvod.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;