INFONET-468X60-BANNER

Novi problemi u izgradnji pozorišta u Vrbasu

02.04.2012. | Dnevnik

Izgradnja pozorišta u Vrbasu započeta je još pre skoro 20 godina, kada je stara zgrada Doma kulture izgorela u požaru. Vremenom je projekat nekoliko puta menjan, a zdanje krasi samo lepo uređena spoljašnost, dok je unutra urađeno veoma malo.

Fotografija - Vrbas

Prošle godine je raskinut ugovor sa prethodnim izvođačem radova, firmom "Dijagonala" iz Novog Sada, na osnovu zahteva Kulturnog centra Vrbas.

Fond za kapitalna ulaganja AP Vojvodine, koji finansira projekat izgradnje pozorišta u Vrbasu, početkom ove godine raspisao je tender za novog izvođača radova i izabrana je firma GP "Kovačević" iz Novog Sada. Vrednost ovog ugovora, za prvu fazu, je blizu 108 miliona dinara, a rok za završetak radova je 150 kalendarskih dana.

Pre nešto više od mesec dana, izvođač radova GP "Kovačević" je započeo poslove na izgradnji i uređenju enterijera, ali radovi ne teku očekivanom dinamikom. Koordinator za projekte i investicije u opštini Vrbas Nenad Velicki kaže da će planirani rok sigurno biti probijen, ali je izražava nadu da će Vrbašani uskoro dobiti pozorište sa vrhunskim izgledom, najmodernijom opremom i prestižnom scenom.

- Firmi GP "Kovačević" je uplaćen avans od 32 miliona dinara i 20. februara su radovi započeti. Za sada radovi se ne izvode onim intenzitetom koji smo mi očekivali, a u razgovoru sa izvođačem radova i Fondom za kapitalna ulaganja dobili smo uverenja da će od ponedeljka ova investicija početi da se radi punim kapacitetom - rekao je Velicki.

- Ova, prva faza radova, podrazumeva uređenje gledališta, gipsane radove, scenu, protivpožarnu opremu i klimatizaciju. To je neophodno kako bi pozorište dobilo upotrebnu dozvolu i kako bi bila izvedena prva predstava u Vrbasu posle 20 godina - kaže Velicki. Za drugu fazu radova na izgradnji pozorišta potrebno još 70 miliona dinara, a ova sredstva za sada nisu obezbeđena.

- Konkurisaćemo na više strana kako bi obezbedili novac koji je potreban za opremanje podruma, kancelarija, svlačionica i svih onih prostorija koje su predviđene projektom - kazao je Velicki.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;