INFONET-468X60-BANNER

U martu dva međunarodna seminara o energetskoj efikasnosti u zgradarstvu

07.03.2012. | Gradjevinarstvo.rs

Na svetski dan energetske efikasnosti, 5. marta, kompanije „Xella Srbija“ i „Xella BIH“, najavile su niz seminara i edukacija iz oblasti energetske efikasnosti u građevinarstvu i izgradnji zgrada.

Prvi međunarodni simpozijum o energetskoj efikasnosti će biti održan danas, 7. marta u Sarajevu, na temu „Savremeni pristup energetskoj efikasnosti u arhitekturi i građevinarstvu“. Na ovom simpozijumu će se okupiti stručnjaci iz regiona i Evrope.

U četvrtak, 15. marta u Inženjerskoj komori Srbije u Beogradu biće održan seminar pod nazivom „Savremeni trendovi u energetski efikasnoj gradnji“.

Kompanija Xella, proizvođač Ytong termoblokova za zidanje, organizuje ove skupove sa ciljem da se stručna i šira javnost upozna sa važnošću energetske efikasnosti u izgradnji zgrada i značaju smanjenja potrošnje energije.

Ovi seminari će ukazati na apsolutnu neophodnost sveobuhvatne uštede energije kao i na to da napori koji se ulažu u energetski efikasne zgrade moraju ići ruku pod ruku sa korišćenjem proizvoda koji imaju smanjen uticaj na životnu okolinu, štede energiju, obezbeđuju zdrav i prijatan životni i radni prostor.

Na seminaru u Beogradu, prvenstveno namenjenom članovima Inženjerske komore Srbije, će predavač biti Torsten Schoch iz Nemačke, član mnogobrojnih evropskih odbora za donošenje i usklađivanje normativa na polju energetske efikasnosti.

Na simpozijumu u Sarajevu će između ostalih učestvovati i Johannes Kislinger iz Austrije, predsedavajući Upravnog odbora IG Passivhaus Österreich, jedan od najvećih eksperata na polju energetske efikasnosti.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


REHAU-300X120-BANNER

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;