INFONET-468X60-BANNER

Zavarivanjem do novih radnih mesta

12.01.2012. | E-kapija

Ministarstvo ekonomije i regionalnog razvoja i Republička agencija za privatizaciju na osnovu projekta regionalnog razvoja Bora, a u saradnji sa Institutom Goša iz Beograda, prošlog meseca otpočeli su obuku zavarivača.

"Obuka zavarivača se izvodi za potrebe Nacionalnih službi za zapošljavanje Bora i Majdanpeka. Grupu od 90 budućih zavarivača obučavaće instruktori Instituta Goša, a teorijski deo nastave izvodiće IWE inženjeri Instituta Goša. Poznata sertifikaciona kuća TÜV SÜD Serbia iz Beograda će izvršiti atestaciju zavarivača. Vrednost radova je oko 200.000 evra", saopštio je Institut Goša.

Obuka zavarivača se nastavlja i u ovoj godini na teritoriji Bora i biće završena krajem februara, odnosno aprila mesece u zavisnosti od postupka, kada će obučeni zavarivači na svojim radnim mestima pokazati šta su naučili. Obuku će proći nezaposlena lica od 19 do 55 godina i biće podeljeni u tri grupe od po 30, za postupke 131/135 MIG MAG, 111 REL i 141 TIG. Interesantno j da jee obuka izazvala ogromno interesovanje nezaposlenih, a među njima se nalaze i nezaposlene ženske osobe.

Institut Goša ima dugu tradiciju u obučavanju zavarivačkog kadra, a statistika pokazuje da je od osnivanja do danas kroz Centar za obuku zavarivača prošlo više od 5.000 kandidata. Realizacijom projekta pod nazivom Centar izvrsnosti za nove tehnologije zavarivanja, nauku o materijalima i primenu inženjerskog softvera poznatim pod nazivom W-tech, Institut Goša zauzima ključnu poziciju u ovoj delatnosti na teritoriji Srbije i šire u regionu.

Centar izvrsnosti koji je lociran u Smederevskoj Palanci raspolaže najsavremenijom opremom, prostorom i učionicama za potrebe obuke zavarivača, inženjera i tehnologa za zavarivanje. Procenjuje se da će radom ovog Centra izaći nova generacija menadžera za inovacije, inženjera za nove postupke zavarivanja plastike i ultrazvučno i inženjera za korišćenje različitih inženjerskih softvera, što će otvoriti mogućnost za nova radna mesta.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;