INFONET-468X60-BANNER

Gradovi lideri u zakonodavstvu zelene gradnje

06.12.2011. | SrGBC

Svetski savet zelene gradnje (World Green Building Council – WorldGBC) proglasio je gradove lidere u zakonodavstvu zelene gradnje (Government Leadership Awards) na UN Konferenciji o klimatskim promenama (UN Climate Change Conference), koja se održava u Durbanu, Južnoafrička Republika.

Sa namerom da promoviše izuzetne lokalne propise koji ubrzavaju primenu zelene gradnje u svetu, Svetski savet zelene gradnje, po prvi put, proglasio je gradove lidere u ovoj oblasti: San Francisko, Njujork, Meksiko Siti, Tokio, Singapur i Birmingem.

Nagrada predstavlja priznanje gradskim upravama koje su zelenu gradnju prepoznale kao put ka smanjenju emisije CO2. Pobednike je izabrao ekspertski tim sudija iz nekoliko relevantnih organizacija (ICLEI-International, UN-HABITAT i WorldGBC).

"Zgrade predstavljaju potencijal bez premca za smanjenje emisije gasova sa efektom staklene bašte, a gradovi igraju ključnu ulogu u iskorišćavanju ove prilike", rekla je ovom prilikom Dejn Henli (Jane Henley), Izvršni direktor Svetskog saveta zelene gradnje.

"Nagrada Lideri u upravljanju pokazuje da gradovi širom sveta uvode propise koji su u srazmeri sa trenutnim budžetskim prioritetima, dok se u isto vreme bave dugoročnim ciljevima smanjenja emisije štetnih gasova."

 

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;