Niz akcija Srbijašuma za proslavu 20. rođendana

29.09.2011. | Economy

Preduzeće Srbijašume obeležiće 20 godina postojanja i Međunarodnu godinu šuma nizom akcija, a za oktobar planira ozelenjavanje školskih parkova, obdaništa, kao i dvorišta doma za decu ometenu u razvoju u Trsteniku.

Srbijašume će pokloniti krajem oktobra park jednoj osnovnoj skoli na Novom Beogradu, akcija će se zvati Jedanaest stabala za beogradske mališane i u njoj će učestvovati i predstavnici medija, prvenstveno onih koji su na Novom Beogradu, saopštilo je ovo preduzeće. Medijske kuće odrediće po jednog poznatog novinara koji ce posaditi jedno drvo u tom školskom dvorištu, a svako drvo će imati pločicu sa imenom medijske kuće koja ga je posadila. Cilj akcije je da se omogući da deca rastu u zdravoj sredini i da zavole prirodu, ali i da se pozovu druga velika preduzeća da se uključe i pomognu osnovnim školama i obdaništima na teritoriji Beograda i cele Srbije.

U cilju povećanja površina pod šumama, preduzeće Srbijašume počinje akciju jesenjeg pošumljavanja, sadnjom lišćarskih vrsta drveća (hrast, bukva, topola ) i četinarskih vrsta (bor, jela, smrča) u zavisnosti od staništa.

Ujedinjene nacije proglasile su 2011. za svetsku godinu šuma, u nameri da ukažu na značaj šuma, neophodnost njihovog očuvanja kao i na obavezu povećanja površina pod šumama. (Pročitajte tekst: Međunarodna godina šuma)

Preduzeće Srbijašume danas obeležava dvadeset godina postojanja i Međunarodnu godinu šuma proslavom u beogradskom Sava centru.

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Miloš 01.01.2020.
Ona trolejbuska okretnica, koju je neki "mo...
SAŠA 23.12.2019.
Ovo je dokaz da građane ne treba uzimati mn...
Mićo 20.11.2019.
Ko to kaže da je most graditi pored mosta j...
Invekta 18.11.2019.
Odlično rešenje, olakšava posao, a efekti s...
boki 14.11.2019.
kao prvo idealno ravnih dasaka iz paleta je...