INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Nova pešačka pasarela na Ibarskoj magistrali

31.08.2011. | eKapija

Pasarela na Ibarskoj magistrali, koja će potpuno biti završena do kraja sedmice, postavljena je na prioritetnom mestu, gde je prelaz bio najnebezbedniji, izjavio je pomoćnik gradonačelnika Beograda Aleksandar Šapić prilikom obilaska radova na tom objektu. On je rekao da će u tom periodu pešačke pasarele biti postavljene u naselju Radiofar, kao i u selu Rakovica, dok će takav prelaz u Jajincima biti montiran krajem septembra ili početka oktobra meseca.

– Grad Beograd će i u buduće postavljati ovakve prelaze na mestima koja su, prema procenama Ministarstva unutrašnjih poslova, nebezbedna. Grad je u poslednje vreme mnogo učinio za bezbednost najmlađih, kako u saobraćaju tako i bezbednost u ustanovama gde provode najviše vremena - kaže Šapić.

 U protekle tri godine smo postavili osvetljenje u 90 odsto školskih dvorišta, 70 odsto škola je dobilo video nadzor, u više od 230 škola smo obnovili vertikalnu i horizontalnu saobraćajnu signalizaciju, a sada je već postala tradicionalna akcija JKP "Parking servis", "Đaci vas mole, usporite pored škole" u kojoj svake godine više od 60.000 mališana prođe obuku i nauči osnove o bezbednosti u saobraćaju. Oko 90 odsto vrtića je dobilo osvetljenje i video nadzor, a u toku je postavljanje ograde oko tih objekata od preko 2,5 metara – istakao je Šapić.

Direktor JKP "Beograd-put" Milutin Štrbić je kazao da je ceo postupak oko gradnje i postavljanja pasarela završen u rekordnom roku.

– Mi smo pre samo dva i po meseca započeli izradu projektne dokumentacije. Imali smo veoma racionalan pristup u izradi ovih pasarela, kako bi troškovi bili manji. Ovo će biti potpuno legalno projektovani i izgrađeni objekti za manje od tri meseca. Pasarelu na Ibarskoj magistrali pešaći će moći da koriste već krajem ove sedmice, dok će ostale dve u naselju Radiofar i selu Rakovica biti puštene u rad u toku sledeće nedelje – naglasio je Štrbić.

Prema njegovim rečima, na magistralnim i regionalnim putevima u okolini Beograda će do kraja godine biti postavljene još četiri pešačke pasarele.

Predsednica opštine Barajevo Branka Savić rekla je to bila "najkritičnija tačka što se tiče bezbednosti u saobraćaju". Kako je dodala, nova pasarela je od velikog značaja za žitelje tog dela Barajeva u kome živi veliki broj dece koja svakodnevno putuju u školu. Pasarela na Ibrakoj magistrali u Meljaku nalazi se nakon skretanja za Ripanj, iz pravca Beograda.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


DOKA SERB
DOKA SERB
PEĆINCI-ŠIMANOVCI
www.doka.com

PIRAMIDA
PIRAMIDA
SREMSKA MITROVICA
www.piramidasm.rs

Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;