Sredinom 2012. Kraljevo dobija Halu sportova

24.08.2011. | Tanjug

Na gradilištu Hale sportova u Kraljevu, čija je izgradnja počela pre 25 dana, završeni su zemljani radovi, a u toku je postavljanje hidroizolacije i počela je prva faza izgradnje temeljne ploče.

Rukovodstvo grada na čelu sa gradonačelnikom Ljubišom Simovićem juče je obišlo gradilište Hale sportova.

Ova investicija vredna je 620 miliona dinara i u okviru Programa pomoći građevinskoj industriji sa učešćem od po 50 % finanira se iz gradskog i republičkog budžeta.

Izvođač radova je konzorcijum građevinskih preduzeća čiji je nosilac "Amiga" Kraljevo i u kome su još dva kraljevačka i dva beogradska preduzeća.

Direktor "Amige" Miroslav Tlačinac kaže da je, na osnovu dinamike ugovaranja radova i obezbeđenja sredstava, uveren da će rok od godinu dana za završetak izgradnje biti ispoštovan.

- Kraljevčani 40 godina čekaju Halu sportova i učinićemo sve da ovaj posao uradimo kako treba - rekao je Tlačinac novinarima.

Hala će imati bruto površinu oko 9.800 m2, na fiksnim tribinama će biti mesta za 3.000, a na montažnim još za 500 gledalaca.

Direktor "YU-Keopsa" Milan Mirković, čije je preduzeće najviše angažovano u ovoj fazi radova, kaže da će u temeljnu kontra-ploču biti ugrađeno 250 tona armature i 2.000 kubnih metara betona.

- S obzirom na to da se Hala sportova gradi na obali Ibra i da su visoke podzemne vode, radimo najozbiljniju hidroizolaciju, kao da pravimo bazen - naglasio je Mirković.

Gradonačelnik Kraljeva Ljubiša Simović je rekao da veruje da će već naredne godine u ovo vreme Kraljevčani imati Halu sportova kakvu zaslužuje nekoliko prvoligaških klubova iz ovog grada i njihovi navijači.

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Шумадинац 16.09.2019.
1. Смедерево - Зрењанин - Кикинда - Хоргош....
Darko 09.09.2019.
Po zakonu za sve nelegalno izgrađene objekt...
Miodrag 27.08.2019.
Jedno pitanje. Šta ako je investitor NN lic...
Mladen 20.08.2019.
Mogao je put za Cacak i preko Panceva, srec...
Nikola K. 12.08.2019.
Oni koji to rade nisu normalni. Taj kip je ...