Najveći evropski akva-park - u Bačkom Petrovcu

11.08.2011. | RTV

U Bačkom Petrovcu do kraja avgusta biće završena prva faza izgradnja akva-parka Petroland koji bi trebalo da, kada bude potpuno završen za dve godine, prostirući se na 26ha, bude najveći akva-park u Evropi.

Prema rečima Jana Brtke, direktora L&B Parka, ćerke-firme slovačke kompanije Aqua Therm Invest koja u akva-park ulaže oko 20 miliona evra, izgradnja prve faze turističko-rekreativnog kompleksa privodi se kraju i prvi gosti moći će da ga posete za nekoliko nedelja. Preduzeće Aqua Therm Invest do sada je izgradilo dva akva-parka u Evropi.

"Ono što će razlikovati akva-park u Bačkom Petrovcu od većine ostalih kompleksa sličnih sadržaja je termalna voda u svim bazenima koja omogućava rad parka tokom većeg dela godine", rekao je Brtka za agenciju Beta. Termalna voda temperature 48ºC dolazi sa dubine od 800m. Kompleks će biti stavljen pod veliki balon tokom zime što će omogućiti rad akva-parka i u tom periodu.

"U najvećoj investiciji iz Slovačke u Srbiji posao će u prvoj fazi dobiti 125 ljudi, a po okončanju poslednje faze izgradnje akva-parka u Bačkom Petrovcu biće zaposleno oko 500 ljudi", rekao je Brtka i dodao da je oko 250 ljudi trenutno angažovano na izgradnji kompleksa.

Brtka je istakao oblaganje svih bazena podlogom uvezenom iz Italije, koja onemogućava prisustvo bakterije u vodi koja izaziva pojavu legionarske bolesti, što je čest slučaj u ovakvim vodenim kompleksima.

Brtka je naveo da je dobar deo sredstava izdvojen za izgradnju fabrike vode kojom će se napajati bazeni, kao i savremenog prečistača otpadnih voda. Ceo sistem akva-parka biće povezan sa centralnom zgradom, u kojoj će se vršiti automatizovana kontrola temperature i ispravnosti vode u bazenima.

"Očekujem da će za tri godine Bački Petrovac imati dvostruko više stanovnika od sadašnjih 8.000. Već sada cene nekretnina su skočile za 50%", rekao je Brtka i dodao da veruje da će se i broj turističkih ležajeva, kojih sada ima oko 500, bitno povećati.

Vezana vest:

Prva faza aqua-parka u Bačkom Petrovcu biće završena u proleće 2011. godine

 

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Đorđe 14.10.2021.
Radio bi 2 vikend kuće na Zlatiboru unutraš...
Kamenorezac 11.10.2021.
NIje poskupeo kamen, možete proveriti na sa...
Ivan 06.10.2021.
Sve je to ok. Ali da su bar vratili put u p...
ljuba 29.09.2021.
Hajde da danas analiziramo ocene izvodljivo...
Savic 27.09.2021.
Jedno od najlepiših i najpoželjnijih naselj...