Neregularnost poslovanja JKP Mediana

10.08.2011. | Predrag Blagojević | Južne vesti

Inspektori Državne revizorske institucije podneli su u ponedeljak 8.8. krivične prijave protiv odgovornih funkcionera JKP Mediana zbog niza nepravilnosti koje su otkrili u poslovanju ovog preduzeća.

Najveće uočene nepravilnosti odnose se na javne nabavke i kredite koje je rukovodstvo preduzeća podizalo. "U 9 slučajeva nabavki u 2010. godini u ukupnom iznosu od 8,2 miliona dinara dinara, ugovorena vrednost bila je veća od vrednosti planirane godišnjim planom nabavki. Takođe, Preduzeće je u prošloj godini od više banaka uzimalo kredite u ukupnom iznosu od skoro 140 miliona dinara, za koje nije sproveden postupak javne nabavke", navodi se u izveštaju u koji je portal Južne vesti imao uvid.

Inspektori su, pored toga, utvrdili da je menadžment preduzeća dao u zakup magacinski prostor drugom pravnom licu bez naknade i bez odgovarajuće odluke Upravnog odbora, kao i bez saglasnosti Republičke direkcije za imovinu.

U Izveštaju se "skreće pažnja" na podatak o prekoračenju iznosa troškova reprezentacije i da Preduzeće nije u skladu sa Zaključkom Vlade Srbije ograničilo troškove reprezentacije, kao i da se protiv JKP Mediana vode sudski sporovi ukupne vrednosti od skoro 70 miliona dinara, za šta, tvrde inspektori, "rukovodstvo Preduzeća nije vršilo procenu ishoda ovih sudskih sporova".

Po mišljenju revizora, poseban problem predstavlja činjenica da je u JKP Mediani zaposlena osoba na mestu "internog revizora", ali se "u suštini interna revizija ne obavlja".

Na kraju izveštaja navodi se da rukovodstvo JKP Mediana nije dostavilo primedbe na Izveštaj revizora.

 
Share |

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Mićo 20.11.2019.
Ko to kaže da je most graditi pored mosta j...
Invekta 18.11.2019.
Odlično rešenje, olakšava posao, a efekti s...
boki 14.11.2019.
kao prvo idealno ravnih dasaka iz paleta je...
Nemanja Rodić 05.11.2019.
Bravo,molim vas da pošaljete ekipu da okrpi...
Maja 19.10.2019.
Gde mogu da nabavim ovakav beton? I po koj...