INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Bač i Sombor u projektu unapređenja životne sredine

30.05.2011. | Danas

"Podizanjem svesti građana do unapređenja zaštite životne sredine" naziv je zajedničkog projekta opštine Bač i grada Sombora u okviru "Exchange 3" programa. Za realizaciju ovog projekta iz evropske kase obezbeđeno je 111.645 evra. Na takozvanoj otvarajućoj konferenciji u selu Selenča, opština Bač, istaknuto je da opština Bač i grad Sombor realizujući ovaj projekat jačaju svoje dobre odnose i pri tome rešavaju konkretne probleme svojih sredina.

- Grad Sombor je jedna od tri najuspešnije lokalne samouprave po projektnom finansiranju i korišćenju fondova EU. Svoje znanje želimo da podelimo sa svojim partnerima. Lokalne samouprave koje imaju ambiciju da budu uspešne, a u koje spadaju Bač i Sombor, ne mogu samo da se oslanjaju na budžetska sredstva, već moraju aktivno da se posvete traženju dodatnih izvora finansiranja. Ovaj projekat je praktičan primer, gde se zajedničkim nastupom koristeći sredstva EU unapređuje životna sredina - rekao je mr Damir Mrković, član Gradskog veća Sombora.

Konferenciji u Selenči prisustvovali su predstavnici opština Bački Petrovac, Žabalj i Vrbas, te predstavnici Fonda Evropski poslovi, Garancijskog i VIP fonda.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;