Saradnja energetskih regulatornih agencija iz Srbije i SAD

09.05.2011. | Beta

Agencija za energetiku Srbije i Komisija za javne komunalne delatnosti američke države Pensilvanije završile su u petak (6. maj 2011. godine) četvorogodišnju saradnju na unapređenju srpske regulative na energetskom tržištu.

Vođa projekta i vodeći savetnik u pensilvanijskoj komisiji Kirk Haus kazao je novinarim na završnom sastanku projekta da AERS ima dovoljno stručnosti i kvalitetne ljude za obavljanje svih poslova nakon proširenje nadležnosti Agencije, predviđenih novim zakonom o energetici.

Kako je rečeno na sastanku, partnerstvo AERS-a i Komisije za javne komunalne delatnosti Pensilvanije uspostavljeno je 2007. godine.

Tokom trajanja projekta razmatrani su usavršavanje regulative i prakse u regulisanju cena struje u Srbiji, cena prenosnih sistema za struju, naftu i gas, kao i zaštita socijalno ugroženih potrošača.

Agencije su razmenile iskustva o regulativi u oblasti prirodnog gasa i obnovljivih izvora energije i transparentnosti na tržištu prirodnog gasa, kazali su učesnici u projektu.

 
Share |

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Lepa 24.02.2020.
Po istom principu brzine odbijati od legali...
Staviće bučne tramvaje umesto tihih trolejb...
Denis 14.02.2020.
Molim vas za informaciju koja je cena izola...
Dejan 11.02.2020.
De se moze kupiti alat i materijali za ovaj...
Molan 08.02.2020.
cena vakum lifta ,izvodjac u Srbiji. Sprat...