INFONET-468X60-BANNER

Postavljen registar investitora na sajtu Grada Beograda

26.04.2011. | eKapija

Registar investitora za pravna i fizička lica od juče se nalazi na sajtu grada Beograda, u delu Gradske aktuelnosti, saopštila je Uprava grada.

U registar investitora unose se podaci za sve investitore kojima je izdata građevinska dozvola od septembra 2009. godine, kada je novi Zakon o planiranju i izgradnji stupio na snagu, navodi se u saopštenju.

- U tom registru se vode svi podaci koji su bitni - da li je investitor fizičko ili pravno lice, njegovi osnovni podaci u smislu jedinstvenog matičnog broja, poreskog identifikacionog broja, kraće informacije o objektu koji se gradi prema toj građevinskoj dozvoli - rekao je sekretara za urbanizam i građevinske poslove Milan Vuković.

On je kazao da je ideja zakonodavca da to bude javna, transparentna i jasna informacija za sve buduće eventualne kupce na toj lokaciji, kao i da legalni investitori budu zaštićeni od nekih možda nelegalnih.

Prema njegovim rečima, registar će omogućiti i praćenje gradnje u gradu, gde se i koliko gradi, što je, kako je dodao, "javnost o radu Gradske uprave i Sekretarijata za urbanizam i građevinske poslove".

Linkovi:

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;