INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Drakulić prodaje Valjaonicu fondovima RC2 i Darbi

29.01.2011. | B92

- Fondovi RC2 i Darbi postaće većinski vlasnici fabrike. Jedan će imati 37%, a drugi 62% vlasništva. Mislim da to treba da prihvatimo na način na koji se to dešava u savremenom svetu ekonomije. Često ljudi ne znaju ko su vlasnici preduzeća, ali mi to znamo - kaže generalni direktor Valjaonice bakra Sevojno Dragan Subotić.

Biznismen Zoran Drakulić prodaće Valjaonicu bakra Sevojno investicionim fondovima RC2 i Darbi.

On je objasnio da su "u toku procesi koji će vrlo brzo, krajem prvog kvartala ove godine, ponovo promeniti vlasničku strukturu", kada će, kako je rekao, "East point i suštinski izaći iz tog posla"

- Dva fonda ulaze u našu fabriku sa namerama da podrže naš program i, posle određenih transakcija, očekujem da ćemo se dodatno konsolidovati tako što će oni uložiti oko 20 miliona evra za prevremenu otplatu nepovoljnih kredita, sanaciju likvidnosti i obezbeđenje obrtnog kapitala - istakao je generalni direktor Valjaonice bakra, jednog od najuspešnijih preduzeća u Srbiji, koje je među deset najvećih izvoznika.

Subotić je kazao da je Valjaonica bakra bila 90% u vlasništvu "East pointa" do prošle godine, kada se situacija se promenila, tako što su određene obaveze ove kompanije pretvorene u akcije ova dva fonda. Tako je kompaniji "East point" ostalo 33%, dok je jedan fond dobio 22%, a drugi 45% vlasništva.

Rekavši da je umereni optimista, on je dodao da je glavni cilj fabrike u ovoj godini da zadrži uposlenost i broj naloga, zaposli nove radnike, te da je planom za ovu godinu zacrtano povećanje proizvodnje za 3%, a očekivani prihod trebalo bi da bude oko 5 miliona dolara.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;