Gradnja na Korman polju od marta - NIP ulaže oko 600 miliona dinara

17.01.2011. | Beta

Izgradnja infrastrukture u kojoj će biti smešteni glavni dobavljači "Fiata" u slobodnoj carinskoj zoni Korman polje kod Kragujevca počeće krajem marta.

U radove će biti uloženo između 500 i 600 miliona dinara koje će obezbediti Ministarstvo za Nacionalni investicioni plan.

- Do kraja januara treba da bude završena kompletna projektna dokumentacija za putnu, gasnu i vodovodnu infrastrukturu kao i tehnički blok- kaže koordinator projekta "Fiat automobili Srbija" Nebojša Zdravkovć.

- Sa gradnjom obodne infrastrukture očekujemo da "Fiat" počne da gradi internu mrežu u industrijskoj zoni i fabrike komponentaša- rekao je Zdravković.

On je kazao da će u Korman polju na oko 40 hektara biti smeštena prva grupa "Fiatovih" dobavljača, a veći deo zemljišta je već uknjižen na državu.

- Poznato je da će u prvoj fazi doći šest glavnih" Fiatovih" komponentaša za proizvodnju vitalnih delova, koji će ispratiti početak proizvodnje prototipske verzije novih modela do kraja ove godine- rekao je Zdravković.

Zbog spora sa vlasnicima zemljišta u Korman polju, država je nedavno odustala od eksproprijacije 82 parcele, pa će se umesto 67 hektara na ovoj lokaciji pogoni komponentaša nalaziti na površini od oko 40 hektara.

 

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Milan 09.10.2019.
Da, sve je to lepo u teoriji. Međutim kao i...
Maxs 24.09.2019.
Pa neka plate 50€ i neka prijave radnike na...
Darko 23.09.2019.
Teško da će neko južno od Save da se vraća ...
Шумадинац 16.09.2019.
1. Смедерево - Зрењанин - Кикинда - Хоргош....
Darko 09.09.2019.
Po zakonu za sve nelegalno izgrađene objekt...