Gradnja na Korman polju od marta - NIP ulaže oko 600 miliona dinara

17.01.2011. | Beta

Izgradnja infrastrukture u kojoj će biti smešteni glavni dobavljači "Fiata" u slobodnoj carinskoj zoni Korman polje kod Kragujevca počeće krajem marta.

U radove će biti uloženo između 500 i 600 miliona dinara koje će obezbediti Ministarstvo za Nacionalni investicioni plan.

- Do kraja januara treba da bude završena kompletna projektna dokumentacija za putnu, gasnu i vodovodnu infrastrukturu kao i tehnički blok- kaže koordinator projekta "Fiat automobili Srbija" Nebojša Zdravkovć.

- Sa gradnjom obodne infrastrukture očekujemo da "Fiat" počne da gradi internu mrežu u industrijskoj zoni i fabrike komponentaša- rekao je Zdravković.

On je kazao da će u Korman polju na oko 40 hektara biti smeštena prva grupa "Fiatovih" dobavljača, a veći deo zemljišta je već uknjižen na državu.

- Poznato je da će u prvoj fazi doći šest glavnih" Fiatovih" komponentaša za proizvodnju vitalnih delova, koji će ispratiti početak proizvodnje prototipske verzije novih modela do kraja ove godine- rekao je Zdravković.

Zbog spora sa vlasnicima zemljišta u Korman polju, država je nedavno odustala od eksproprijacije 82 parcele, pa će se umesto 67 hektara na ovoj lokaciji pogoni komponentaša nalaziti na površini od oko 40 hektara.

 

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Саша 30.06.2020.
Имам проблеме које сте описали. Две куће у...
Darko 22.06.2020.
Težište gužve će se preneti na raskrsnicu K...
Milan 16.06.2020.
Na zgradi u ulici Stanislava Sremčevića 1 u...
Bozo Ristanović 15.06.2020.
U periodu od pet godina nakon izgradnje hid...
Шумадинац 15.06.2020.
Нема разлога да се и јужни део пруге не изг...