INFONET-468X60-BANNER

Ministar Oliver Dulić posetio Sokobanju

08.11.2010. | Gradjevinarstvo.rs

Ministar životne sredine i prostornog planiranja Oliver Dulić prisustvovao je u Sokobanji prezentaciji projekta kompleksa otvorenih bazena (petak 5. novembar).

- Opština Sokobanja je konkurisala, prema Zakonu o podršci građevinskoj industriji u vreme ekonomske krize, sa veoma važnim projektom kompleksa otvorenih bazena i tom prilikom od našeg Ministarstva dobila 130 miliona dinara, što nije zanemarljiva suma uzevši u obzir da je za celu Srbiju predviđeno deset milijardi dinara - izjavio je ministar Dulić.

On je istakao da danas Sokobanja ne može da živi samo od banjskog turizma, već da je neophodno uložiti mnogo više u prateće sadržaje, očuvanje životne sredine, prilazne puteve i infrastrukturu.

- Nema razvoja turizma i napretka grada ako turisti koji dođu naiđu na prljav grad i kese koje vise po drveću. Čist grad je odraz i ogledalo civilizovanog sveta. Vi imate divnu prirodu, treba da se potrudite da je sačuvate i ne treba Srbija da bude lepa samo tamo gde ljudi ne žive - istakao je Dulić.

Dulić je naveo da je Sokobanja, kao prva ekološka opština u Srbiji, pokazala visoku svest o očuvanju životne sredine i da je u "Velikom spremanju Srbije", održanom 5. juna ove godine, učestvovalo čak 4.000 stanovnika, odnosno skoro 30 odsto od ukupnog broja stanovnika Sokobanje.

Predsednik opštine Sokobanja Dimitrije Lukić je pored projekta izgradnje kompleksa otvorenih bazena potpisao i ugovor vredan dva miliona dinara, za sanaciju divljih deponija u ovoj opštini, a u okviru akcije "Očistimo Srbiju".

Nakon obilaska lokacije za budući kompleks, ministar je prisustvovao izložbi dečjih likovnih radova na temu ekologije u osnovnoj školi "Mitropolit Mihailo".

 

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;