IZOLACIJA-468X60-BANNER

Strateško parnerstvo EBRD i Galeba

30.09.2010. | Tanjug

Kompanija Galeb Metal Pack iz Šapca i Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) potpisaće 1. oktobra ugovor o strateškom partnerstvu.

Kako je saopštila ta kompanija, EBRD je 27. septembra donela odluku o strateškom partnerstvu sa kompanijom Galeb Metal Pack.

Aranžman između EBRD i kompanije koja posluje u sastavu sistema Galeb i koji proizvodi metalnu ambalažu, jeste dugoročan i obuhvata dve faze. Dobijena sredstva iz prve faze Galebova fabrika ambalaže će iskoristiti za nabavku nove opreme i ulaganje u obrtna sredstva. Pregovori se zatim nastavljaju i očekuje se da će, u drugoj fazi, EBRD odobriti sredstva za investicioni razvoj i ulaganja u novu opremu, čime će biti stvorene tehnološke i tehničke pretpostavke za realizaciju projektovanih ciljeva.

Očekuje se da će, u naredne tri godine, nivo prodaje metalne ambalaže dostići 40 miliona evra. Za prvih devet meseci rada, premašen je prošlogodišnji obim prodaje, a izvoz je u stalnom rastu pa će do kraja godine biti duplo veći u odnosu na prošlogodišnji.

U Galebu očekuju da je ovo samo prvi korak u dugoročnoj strateškoj saradnji sa EBRD i očekuju da će se ona proširiti i na ostale profitabilne kompanije u sistemu, istaknuto je u saopštenju.

 

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...
Darko 14.03.2024.
Pa kad cveta mito i korupcija. Ako se to is...

;