INFONET-468X60-BANNER

Da li će veća vrednost tendera obezbediti nastavak gradnje Bulevara Patrijarha Pavla?

26.06.2024. | eKapija

Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda raspisala je novu javnu nabavku za nastavak radova na Bulevaru Patrijarha Pavla, nakon što je prethodni tender u martu obustavljen. Ovaj projekat obuhvata izgradnju prve etape na deonici od Mosta na Adi do postojećeg dela bulevara u Rakovici.

Most na Adi

Most na Adi (Foto: Pexels)

Vrednost ovog posla je 2,4 milijarde dinara (oko 20,5 miliona evra), što je za 300 miliona dinara (oko 2,5 mil evra) više u odnosu na prethodni tender, navodi eKapija.

Na prvi tenderu su pristigle dve ponude koje su premašivale procenjeni iznos - konzorcijum Green decor, Strabag AG i Strabag d.o.o. ponudio je 2,7 milijardi dinara bez PDV-a, dok je grupa firmi predvođena ATMBG d.o.o. iz Novog Beograda ponudila 2,66 milijardi dinara bez PDV-a.

Nova cena određena od strane Direkcije i dalje je ispod iznosa ponuđenih na prethodnom tenderu, što ukazuje na pokušaj usklađivanja sa tržišnim uslovima. Tender je otvoren do 30. jula.

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić ranije je izjavio da će radovi, vredni oko 2,5 milijardi dinara, početi čim se izabere novi izvođač. On je naglasio da će se realizacijom ovog projekta značajno smanjiti saobraćajne gužve na tom potezu. Šapić je početkom prošle godine, nakon završetka druge etape rekonstrukcije bulevara (od Košutnjaka do ulice Pere Velimirovića), najavio da će radovi na deonici od Košutnjaka do Mosta na Adi početi ubrzo nakon dobijanja građevinske dozvole.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Nenad 12.06.2024.
Samo da je ne zatvore kao Pailulsku. Više n...
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...

;