Carinski kompleks u Kruševcu vredan 2,7 miliona evra do 2011. godine

15.06.2010. | eKapija

Izgradnja carinskog kompleksa u Kruševcu, u koji će biti uloženo 2,7 miliona evra počela je juče (14. jun 2010. godine). Rok za završetak radova je 2. avgust 2011. godine.

Državni sekretar Ministarstva finansija Miodrag Đidić objasnio je da će carinski kompleks imati Upravnu zgradu, površine 1.070 metara kvadratnih, sa pratećim sadržajima, kao što su carinski terminal za kamione, kamionska vaga, parking za vozila u carinskom postupku i drugo.

Premijer Mirko Cvetković je prilikom polaganja kamena temeljca ocenio da će izgradnja carinskog kompleksa u Kruševcu osim značaja koji će imati za taj grad i okolinu, doprineti decentralizaciji, smanjenju troškova carinjenja robe i novim radnim mestima.

Prema rečima Đidića, to neće biti jedino ulaganje u Kruševac ove godine jer je u planu i rekonstrukcija zgrade Poreske uprave koja je izgrađena 1903. godine, kao i ulaganja u putnu infrastrukturu, vodoprivredu i elektroprivredu.

Takođe, kako je najavio, prvog septembra planira se otvaranje carinarnice u Šapcu čija je izgradnja počela pre dve godine, a do tada bi trebalo da bude završena i dokumentacija i započeta izgradnja carinarnice u Užicu.

Državni sekretar je rekao da bi Uprava carina u septembru ili oktobru trebalo da iz Kine nabavi dva najmodernija mobilna skenera za kontrolu robe. Dokumentacija za taj posao je završena i u julu bi vlade dveju zemalja trebalo da potpišu sporazum o nabavci tih skenera.

Đidić je naglasio da će vrednost celokupnog posla iznosiće 30 miliona dolara. On je objasnio da je reč o koncesionom kreditu kojim će biti nabavljeno deset skenera, pri čemu će prvi biti postavljen u Beogradu, a drugi na graničnom prelazu Horgoš.

Posao izgradnje carinarnice u Kruševcu poveren je preduzećima - "PMC–Inženjering", "Telefonkabl", "SMB–gradnja" i "Zlatibor–gradnja Beograd".

 

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Šebek Snežana 08.06.2021.
Šta od dokumentacije treba priložiti uz pri...
Saša 04.06.2021.
Eto mu politike, sad će reći da mi nismo mo...
Nina 04.06.2021.
Imam kucu od 70 kvadrata treba se promeniti...
Nina 04.06.2021.
Kako se prijaviti na koj br ili kako vec
Milan 01.06.2021.
Cena po m2 i cena lepka
Koliko otprili...