INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Početak izgradnje nove gondole od Zlatibora do Pribojske banje očekuje se sledeće godine

02.08.2023. | Beta

Predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović najavio je da bi dokumentacija za izgradnju nove gondole od zlatiborskog vrha Tornik do Pribojske banje trebalo da bude spremna do kraja ove godine, a da bi radovi mogli početi početkom sledeće godine.

Gondola, žičara

Ilustracija (Foto: Pixabay)

"Pola trase buduće gondole je na teritoriji čajetinske opštine, između ostalog, i buduća stanica kod manastira Uvac, dok ostali deo pripada Priboju", izjavio je Stamatović. Dodao je da će na vrhu Tornik biti potpuno obnovljeni repetitori, koji su porušeni u NATO agresiji 1999. godine, i da će imati komercijalnu namenu slično Avalskom tornju.

Stamatović je naveo da će nova trasa gondole, odnosno panoramske žičare, biti deo gondolske mreže koju će, osim ove najavljene, činiti i trenutno najduža na svetu, zlatiborska "Zlatna gondola", od centra naselja Zlatibor do Tornika, kao i ona čija se izgradnja uveliko priprema - od vrha Tornik do vrha Čigota.

Kako Beta prenosi, Stamatović je izrazio očekivanje da će celom budućom mrežom gondola koje će počinjati ili se završavati na vrhu skijališta Tornik, upravljati čajetinsko javno preduzeće Gold gondola.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;