INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Plan izgradnje obilaznice oko Kruševca na javnom uvidu do 16. septembra

05.09.2022. | eKapija

Plan detaljne regulacije Istočna obilaznica - Jug nalazi se na javnom uvidu do 16. septembra. Potrebu za izradom ovog plana uslovila je činjenica da je neophodno obezbediti saobraćajni obilazak grada Kruševca.

Plan detaljne regulacija Istočna obilaznica - Jug

Plan generalne regulacije Jug (Foto: Screenshot/Grad Kruševac/PGR Jug)

Planskom razradom određuju se površine javne namene, odnosno deonica javnog puta, objekata, sa dodatnim elementima (kolovoz, trotoar, raskrsnice, javna rasveta, biciklističke i pešačke staze) odnosno oprema koja odgovara koridoru saobraćajnice Ib reda, podseća eKapija.

Planom detaljne regulacije Istočna obilaznica - Jug u Kruševcu obezbeđuje se saobraćajni obilazak grada - istočna obilaznica i njeno povezivanje na državni put Ia reda (auto-put E761) preko petlje Kruševac - Istok.

Približna dužina planirane trase od ukrštanja ulice Jastrebački put sa Istočnom obilaznicom, sa istočne strane, do uliva u Bruski put na zapadu iznosi približno 1.150m. Približna granica obuhvata plana iznosi 14ha.

Deo trase Istočne obilaznice koja je predmet Plana nalazi se na zemljištu koje je neizgrađeno. Osnovni cilj planiranja je stvaranje uslova za realizaciju javnog puta kojim se obezbeđuje trajni saobraćajni obilazak gradskog centra.

Portal eKapija navodi da je predviđeno da se planirana saobraćajnica sastoji od dve trake širine 8 metara sa razdelnim ostrvom širine 3 metra i sa obostranim trotoarima širine 3 metra. Na trasi deonice planirana su dva ukrštanja i to: ukrštanje sa Bruskim putem i ukrštanje sa putem IIb reda broj 415 - V. Jasterbac.

Kad su u pitanju gradski park i sport i rekreacija, obuhvaćeni planom detaljne regulacije, navedeno je da se u zoni zelenila zabranjuje izgradnja osim saobraćajnica namenjenih opsluživanju.

- Planirani objekti u okviru sporta i rekreacije moraju predstavljati jedinstvenu funkcionalno estetsku celinu, a arhitektonski sklop objekata mora biti usklađen sa njihovom sportskom namenom - stoji u dokumentu.

Realizacijom plana očekuje se rešavanje trajnog saobraćajnog obilaska gradskog centra i njegovo povezivanje na auto - put E761 preko petlje Kruševac Istok, a zatim sledi i usklađivanje urbanog razvoja i uređenja područja.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;